De Franse kunstenaar en illustrator Jean Jullien reist succesvol de wereld over met zijn bontgekleurde werelden van papier. De meest recente stop van zijn reis is in het Zuid-Koreaanse Seoul waarin Jullien het splinternieuwe PUBLIK GASAN vult met zijn kunst.
Met de expositie Paper People houdt Jean Jullien de bezoekers een spiegel voor. In eerste instantie denk je terecht te zijn gekomen in een kopie van het dagelijks leven uitgevoerd in het typische kleurenpalet van Jullien. Als je verder kijkt ontdek je echter dingen die niet helemaal kloppen. Op speelse manier zet de kunstenaar aan tot nadenken.
Afscheid
Tegelijkertijd is het geheel ook een ode aan het oeuvre van Jullien. Veel van de personages die je ziet reizen al lange tijd met hem mee over de wereld. Sommige zijn al gemaakt toen hij nog studeerde Saint Martins. De expositie Paper People is een eerbetoon aan dit werk en tegelijkertijd ook een afscheid. De meeste van deze figuren zullen in Seoul voor het laatst te zien zijn.
De tentoonstelling is verdeeld in drie secties. Eerst kom je als bezoeker in de Factory waarin je ziet hoe de personages tot leven komen. Daarna volgt Paper Town, de plek waar de papieren figuren ons dagelijks leven imiteren. Tot slot is er de Snake Room. Hier wandel je door een gigantische handgemaakte illustratie met aan de ene kant de geschiedenis van de mensheid en aan de andere kant een fantasierijke variant ervan.
Over de kunstenaar
Jean Jullien is een Franse grafisch ontwerper en illustrator die bekend staat om zijn minimalistische en humoristische illustraties. Hij werd geboren in 1983 in Cholet, Frankrijk. Na zijn studie aan de Central Saint Martins en de Royal College of Art in Londen vestigde hij zich in Parijs.
Julliens werk kenmerkt zich door eenvoudige lijntekeningen en een beperkt kleurenpalet. Zijn illustraties zijn vaak gebaseerd op alledaagse situaties en emoties, die hij op een humoristische en herkenbare manier weet te verbeelden. Zijn werk is wereldwijd bekend geworden en is te vinden in talloze publicaties, waaronder The New York Times en The Guardian.
Meer werk van Jean Jullien kun je vinden op zijn website en Instagram.