Koop een echte Banksy en steun het goede doel

Banksy
Foto: Banksy/Legacy of War Foundation

Banksy is een van de bekendste kunstenaars van deze tijd. Toch tref je zelden werk van hem aan dat te koop is. Wie een echte Banksy in z’n bezit wil hebben, kan zijn slag slaan tijdens een online verkoop in samenwerking met de Legacy of War Foundation.

Het werk van Banksy heeft vaak een politieke lading en duikt regelmatig op in conflictgebieden, zoals recent in Kyiv. Om geld in te zamelen voor de Legacy of War Foundation heeft Banksy 50 werken gemaakt. Deze zullen verkocht worden voor £5.000 GBP. Elk werk is uniek, genummerd en gesigneerd door de kunstenaar. Met de opbrengsten van de verkoop zal de Legacy of War Foundation onder andere voertuigen kopen, waarmee kwetsbare bewoners van oorlogsgebieden in Oekraïne geëvacueerd kunnen worden.

Giles Duley, CEO Legacy of War Foundation: “Met de opbrengst van deze printverkoop gaan we direct nieuwe ambulances en hulpvoertuigen aanschaffen. Deze zijn in Donbas nodig voor de verdere evacuatie van gehandicapten, ouderen en burgerslachtoffers. We zullen generatoren, gasverwarmers en lampen op zonne-energie sturen naar gemeenschappen die de brute winter zonder elektriciteit tegemoet gaan. En we zullen onze steun aan opvangcentra in Kiev voor vrouwen en de LGBTQ-gemeenschap kunnen voortzetten.”

De kunstwerken bestaan uit een lijst met daarin een stuk karton waarop een rat krassen heeft gemaakt op het woord FRAGILE (kwetsbaar), zodat er AGILE (weerbaar) komt te staan. De krassen zijn door Banksy met de hand aangebracht, waardoor elk van de 50 werken uniek is. Wie interesse heeft in de aankoop van een van de 50 werken kan zich online aanmelden. Vrijdag 16 december om 12:00 uur sluit de inschrijving.

Banksy: “In Oekraïne zag ik een Legacy of War-team binnenstormen en medische hulp, verwarming, vers water en een vriendelijk gezicht geven aan een aantal zeer wanhopige mensen in een gebombardeerd gebouw. Ze leenden me ook een van hun ambulances om vanuit te werken, wat erg handig bleek te zijn toen een boze baboesjka me vond terwijl ik aan het schilderen was op haar gebouw en de politie belde. Ik vind dat ik op zijn minst genoeg geld moet inzamelen om de kentekenplaten van de ambulance die ik heb gebruikt te vervangen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Banksy (@banksy)