Speelse kunst in pop-up boek met werk van Andy Warhol

Keith Haring Pop-Up Boek
Foto’s © Keith Haring Foundation

De kleurrijke en speels ogende kunst van Keith Haring spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. Uitgeverij Poposition Press is gespecialiseerd in pop-up boeken (en sculpturen) en heeft een mooi boek gemaakt met daarin een aantal werken van Keith Haring.

Als je door het boek bladert kun je genieten van driedimensionale interpretaties van de volgende zes kunstwerken: Sculptures, The Marriage of Heaven and Hell, Pop Shop Grid, Dog, Silence=Death en Houston Street Mural. Deze pop-ups zijn bedacht door Simon Arizpe, een van de beste ontwerpers binnen dit unieke vakgebied.

Houten altaar

Naast een reguliere versie van het boek is er ook een luxe uitgave met een houten altaar, een mooie poster en een pop-up kaart uitgegeven door Poposition Press. Voor elk budget is er wel iets mooie te krijgen. Alles is te koop via de webshop van de uitgever, maar de boeken zijn ook via een zogenaamd ISBN-nummer te bestellen bij je lokale boekhandel. De reguliere editie heeft nummer 979-8-9854695-6-1 en de luxe versie heeft nummer 979-8-9854695-7-8. Meer informatie over alle uitgaven kun je bekijken op de site van Poposition Press.

Keith Haring (1958-1990) was een Amerikaanse kunstenaar die bekend werd om zijn energieke en symbolische werken. Hij was een sleutelfiguur in de New Yorkse kunstscene van de jaren 80 en zijn iconische beelden, zoals de Radiant Baby en de Dancing Dog, werden al snel herkenbaar over de hele wereld.

Metro

Haring begon zijn artistieke carrière met het maken van graffiti in de metro van New York. Hij gebruikte de metro als platform om zijn kunst met een breed publiek te delen en zijn eenvoudige maar krachtige beelden trokken al snel de aandacht. Naast graffiti maakte Haring ook schilderijen, sculpturen en muurschilderingen. Zijn werk was vaak gericht op sociale en politieke thema’s, zoals aids, homoseksualiteit en racisme. Hij gebruikte zijn kunst om bewustzijn te creëren en verandering aan te moedigen.

Haring stierf in 1990 op 31-jarige leeftijd aan aids-gerelateerde complicaties. Ondanks zijn korte leven heeft hij een blijvende erfenis achtergelaten.

Keith Haring Pop-Up Boek

Keith Haring Pop-Up Boek

Keith Haring Pop-Up Boek

Keith Haring Pop-Up Boek

Keith Haring Pop-Up Boek

Keith Haring Pop-Up Boek

Keith Haring Pop-Up Boek