De leukste festivals op Curaçao

North Sea Jazz Curacao
Foto: North Sea Jazz Curacao

Naar Curaçao ga je in de eerste plaats vooral voor het heerlijke weer en de stranden, maar als je het slim aanpakt kan je ook een mooi festival meepakken. Hiermee zal je reis naar het zonnige eiland helemaal onvergetelijk worden. We hebben een paar van de leukste festivals op Curaçao voor je op een rijtje gezet.

Curaçao North Sea Jazz Festival

Na een paar jaar stilte door onder andere COVID is North Sea Jazz in 2024 weer terug op Curaçao. Van donderdag 29 augustus tot en met zaterdag 31 augustus kun je genieten van de muziek van internationale topartiesten. North Sea Jazz op Curaçao is misschien wel kleinschaliger van opzet dan het festival in Rotterdam, maar qua grote namen doen ze er niet voor onder. Voor dit jaar zijn bijvoorbeeld al Chic met Nile Rodgers, Seal, Gladys Knight, Eros Ramazotti, Gregory Porter en Marc Anthony aangekondigd. En er volgen er binnenkort nog meer. De voorverkoop van het Curaçao North Sea Jazz Festival start op 1 april. Hoe heerlijk is het om een fijne (strand)vakantie te combineren met avonden vol goede muziek?

Kaya Kaya Street Festival

Kaya Kaya

Op 24 augustus zal een groot deel van de wijk Otrobanda veranderen in een festivalterrein. Centraal staat de kleurrijke street art die al op veel plaatsen in de wijk (en op andere locaties in Willemstad) te zien is. Op Kaya Kaya kun je de nieuwste werken bewonderen, maar ook genieten van muziek, heerlijk eten en natuurlijk de prachtige straten van Otrobanda. Als je het slim aanpakt kun je wellicht Kaya Kaya en North Sea Jazz combineren….

Curaçao International Film Festival

Van 10 tot en met 14 april kun je op Curacao genieten van de beste (arthouse)films en documentaires. Willemstad heeft een aantal goede bioscopen waar je normaal al vaak films kunt zien die in Nederland nog niet draaien. Op het Curaçao International Film Festival kun je veel prachtige films zien waarbij de focus voor een deel ligt op filmmakers uit Latijns- en Zuid-Amerika en het Caraïbisch gebied. Er zijn ook flink wat (korte) films en documentaires te zien van filmmakers van het eiland zelf of die hun roots op Curacao hebben. Daarnaast zijn er vertoningen van nieuwe filmhuisfavorieten en komt Martin Koolhoven langs voor twee masterclasses. Waaronder een over Steven Spielberg.

Curaçao BlueSeas Festival

Curaçao BlueSeas Festival
SaRon Crenshaw Band

Eind maart/begin april is het op Curacao tijd voor het Curaçao BlueSeas Festival. In het hart van Pietermaai kun je gratis genieten van internationale topartiesten binnen de blues, soul en gospel. Wij bezochten de editie van 2023 en hebben daarvan erg genoten.

Willemstad Curacao