Welke autoverzekering past het beste bij jouw auto?

autoverzekering

Iedereen die in Nederland een auto heeft, moet deze ook verzekeren. Zonder verzekering mag je niet met je wagen de weg op. Een verzekering zorgt er echter ook voor dat je niet in de financiële problemen komt op het moment dat je een ongeluk veroorzaakt hebt waarbij je veel schade hebt opgelopen en/of toegebracht. Een autoverzekering kiezen, kan echter verwarrend zijn. Een polis voor je auto bestaat namelijk uit meerdere onderdelen en wat voor de een de perfecte verzekering is, is dat voor de ander juist niet. Zie jij daarom door de bomen ook het bos niet meer, dan leggen we je graag uit hoe je de juiste verzekering kiest.

Kies de juiste basisverzekering voor je auto

Een autoverzekering bestaat uit twee delen: de verplichte WA verzekering en vervolgens aanvullende, vrijblijvende verzekeringen. Met de WA verzekering voldoe je aan je wettelijke plicht om een verzekering te nemen. Je zult zien dat je binnen deze categorie kunt kiezen uit drie verschillende opties. Dat heeft te maken met de leeftijd van je auto. Hoe ouder je wagen namelijk is, hoe lager de dagwaarde ervan zal zijn. Dat heeft gevolgen voor je verzekering. Een nieuwe auto moet je daarom veel uitgebreider verzekeren dan een wagen die al vele jaren meegaat. Weet je de leeftijd van je wagen niet precies, dan kun je even naar de site van je verzekeraar gaan waar je je kentekenplaat kunt invoeren. Via de tool krijg je dan gelijk te zien hoe oud je wagen is. Vervolgens is het een kwestie van de juiste polis kiezen.

Een polis kiezen die bij de leeftijd van je wagen past

Binnen de basisverzekering kun je kiezen uit drie opties. De eerste optie is de all risk verzekering auto. Deze polis is geschikt voor wagens die maximaal zes jaar oud zijn. Zoals de naam al aangeeft, keert deze verzekering alle vormen van schade uit, dus ook wanneer je deze zelf veroorzaakt hebt. Heb je een auto van zes tot tien jaar oud? Dan kun je beter kiezen voor de WA Plus Beperkt Casco verzekering. Dit pakket kun je niet gebruiken om schade aan je eigen auto als gevolg van een door jou veroorzaakt ongeluk te herstellen, maar je kunt er wel vele andere vormen van schade mee repareren. Denk bijvoorbeeld aan schade door weersomstandigheden, diefstal of brand of door een aanrijding met een loslopend dier. Tot slot is er de WA-basisverzekering. Deze wordt aangeraden voor wagens van tien jaar of ouder. Je kunt met dit pakket enkel de tegenpartij schadeloos stellen wanneer jij de veroorzaker bent van een ongeluk. Zelf kun je er geen schade mee herstellen.

Breid je verzekering uit met aanvullende verzekeringen

Wanneer je de basisverzekering eenmaal geregeld hebt, is het tijd om te kijken naar de aanvullende opties. Met deze pakketten kun je je verzekering geheel op jouw wensen afstemmen en dat kan je veel voordeel opleveren. Wat dacht je bijvoorbeeld van pechhulp? Met deze service kun je altijd een beroep doen op een monteur wanneer je wagen langs de kant van de weg is komen te staan. Je kunt zowel pechhulp voor Nederland alsook voor het buitenland afsluiten, wel zo handig als je dit jaar bijvoorbeeld met de auto naar Frankrijk wilt gaan. Bekijk alle aanvullende opties even om te zien waar je het meeste baat bij kunt hebben. Via de site van je verzekeraar kun je je polis vandaag nog afsluiten. Je krijgt de polisvoorwaarden binnen een paar dagen thuis gestuurd. Regel je zaakjes vandaag nog.