Internal Riot: nieuw werk van George Condo

George Condo - Internal Riot
Afbeeldingen: George Condo. Courtesy of Hauser & Wirth

George Condo heeft de laatste tijd bepaald niet stil gezeten. Galerie Hauser & Wirth in New York toont werk dat de kunstenaar maakte tijdens de quarantaine-periode.

Het nieuwe werk bestaat uit zowel schilderijen als werk op papier. De rode draad bij deze werken is het vreemde gevoel dat we allemaal hebben gehad omdat we plots gedwongen in een sociale isolatie moesten en vrijwel geen menselijke contacten meer hadden. Hauser & Wirth presenteert ze onder de noemer Internal Riot.

Emoties

De kunstenaar heeft de tijd in quarantaine vooral gebruikt om te experimenteren en te oefenen op technieken. De focus lag hierbij op het maken van portretten. Hierbij zijn nieuwe personages ontstaan. Deze hebben kubistische elementen en lijken in zichzelf gekeerd. Ze staan voor de emoties waar we tijdens de coronacrisis mee te maken krijgen. Denk hierbij aan angst en onzekerheid.

In een statement zegt George Condo het volgende over deze nieuwe werken: “Deze schilderijen en tekeningen onderzoeken mijn ervaringen met isolatie en reflecteren de gevoelens van isolatie die iedereen weleens gevoeld heeft. De pandemie heeft ons in onszelf doen keren. Daarbij zijn we op plaatsen in onze geest terechtgekomen waar we niet direct grip op hebben. Het dodelijke virus legt onze geestelijke zwakheden bloot, terwijl we qua uiterlijk nog steeds dezelfde mensen lijken.”

George Condo – Internal Riot
Van 5 november tot en met 23 januari 2021
Hauser & Wirth
542 W 22nd St.
New York

George Condo - Internal Riot

George Condo - Internal Riot