UNIQLO en Marimekko lanceren feestelijke wintercollectie

Uniqlo x Marimekko

UNIQLO en Marimekko hebben elkaar weer gevonden! Vandaag is de nieuwe collectie voor herfst/winter 2020 gelanceerd. Klassieke items kregen een kleurrijke make over.

De nieuwe collectie staat in het teken van de feestdagen. Het draait om de warmte en gezelligheid van ’s winters thuis zijn met familie en vrienden en roept het vreugdevolle gevoel op dat daarbij hoort. Voor deze collectie zijn negen iconische prints uit het Marimekko-archief geselecteerd, allen ontworpen door de twee bekende Marimekko ontwerpers Maija Isola en Annika Rimala.

Over deze Marimekko Limited Edition Holiday Capsule Collection stelden we enkele vragen aan UNIQLO.

Kunnen jullie iets meer over de samenwerking vertellen?
Marimekko, dat staat bekend staat om z’n originele prints en kleuren, houdt al jaren vast aan de missie om vreugde te brengen in het dagelijks leven van mensen. UNIQLO deelt deze missie. De unieke samenwerking combineert eenvoud met creativiteit. De klassieke en tijdloze items van UNIQLO´s LifeWear zijn voorzien van opvallende en kleurrijke prints waardoor een optimistische collectie is ontstaan.

Mogen we nog iets meer weten over Marimekko?
Marimekko is een Fins designhuis dat wereldwijd wordt geroemd om zijn verrassende prints en kleuren. Toen het bedrijf werd opgericht in 1951, veranderde Marimekko met z’n onconventionele ontwerpen de traditie van textieldruk en kleding in Finland.

Marimekko is een positief en stimulerend lifestylemerk dat creativiteit koppelt aan functionaliteit. Het bedrijf blijft de wereld verrassen met tijdloze, maar onderscheidende ontwerpen voor mode, accessoires en woninginrichting. Marimekko-producten worden verkocht in ongeveer 40 landen en ongeveer 150 Marimekko-winkels bedienen klanten over de hele wereld. De belangrijkste markten zijn Noord-Europa, Noord-Amerika en de regio Azië-Pacific.

Hoeveel seizoenen heeft UNIQLO al samengewerkt met Marimekko?
Dit seizoen, herfst/winter 2020, is de vierde keer dat UNIQLO samenwerkt met Marimekko. De eerste samenwerking vond plaats in het voorjaar van 2018, gevolgd door een collectie voor herfst/winter 2019 en vervolgens een collectie voor lente/zomer 2020.

Wat is het thema van dit seizoen?
Het thema van de gezamenlijke collectie is ‘Joyful Together’. Voor dit seizoen roepen we het vreugdevolle gevoel van saamhorigheid op door comfort en luxe te brengen in het dagelijks leven van mensen. Dit hebben we verwezenlijkt door zachte en rijke texturen en diepe tinten te gebruiken.

Wat is het belangrijkste kenmerk van de nieuwe collectie?
Dat het items zijn geworden die het comfort en de eenvoud van UNIQLO-kleding combineren met de gedurfde en levendige printontwerpen van Marimekko. De tijdloze collectie is gemaakt voor vrouwen, meisjes en baby’s.

De essentie van de collectie van dit seizoen ligt in vrolijk bedrukte jurken. De popeline jurken uit de collectie dragen enkele van de meest iconische Marimekko-prints allertijden. Een debuut binnen de collectie zijn warme flanellen items. Daarnaast zijn er items gemaakt met UNIQLO´s bekende HEATTECH materiaal en items voor kinderen voorzien van prachtige prints. Perfect om cadeau te geven met kerst!

De UNIQLO x Marimekko Limited Edition Holiday Capsule Collection is te koop vanaf vandaag, 23 november 2020 in de UNIQLO winkel in Amsterdam en Den Haag en via de online winkel.

Uniqlo x Marimekko

Uniqlo x Marimekko

Uniqlo x Marimekko

Uniqlo x Marimekko

Uniqlo x Marimekko

Uniqlo x Marimekko

Uniqlo x Marimekko

Uniqlo x Marimekko

Uniqlo x Marimekko