Maandelijks kunstuurtje in hotel Kimpton de Witt

kimptonDeWitt_Oode_Amsterdam

Kunst leeft in Amsterdam, getuige het grote aanbod van galeries en musea. Hotel Kimpton de Witt aan de Nieuwezijds Voorburgwal speelt ook graag een rol hierin en gaat maandelijks een Art Hour organiseren. De eerste editie is in samenwerking met de Amsterdamse kunstgalerie OODE.

In het pand van Kimpton De Witt is genoeg moderne kunst te zien, van zowel internationale als lokale talenten.
Ook vind je er een indrukwekkende collectie ‘verweesde kunst’ uit de OODE Gallery. OODE is de enige galerie in Nederland die een nieuw leven geeft aan werken die vroeger toebehoorden aan Nederlandse musea of kunstinstellingen.

Prachtige en interessante kunststukken die in depots zijn beland, krijgen een nieuw leven bij OODE in hartje Amsterdam. De verweesde kunst wordt gecombineerd met eigentijdse kunst en design om de daadwerkelijke waarde en esthetiek te laten zien van deze vergeten stukken. Graag wil OODE hiermee ook een publiekelijk en maatschappelijk bewustzijn creëren over subsidiekwesties en de gevolgen voor de culturele sector.

Praten over kunst

Op vrijdag 8 juni van 17.00 tot 18.00 uur, tijdens het reguliere Wine Hour van het hotel, wordt de eerste Art Hour georganiseerd door Marleen Kurvers, oprichter van OODE. De toer is toegankelijk voor zowel hotelgasten als voor publiek. Tijdens het evenement krijgen kunstliefhebbers de kans om te leren over de verweesde kunstwerken die te zien zijn in de openbare ruimtes van het hotel. Omdat de artiesten en achtergrondverhalen niet altijd bekend zijn, staat het de bezoekers vrij het verhaal achter de kunst interpreteren.

Het personeel van Kimpton de Witt merkte dat gasten vaak meer willen weten over de kunst in het hotel. Ze zijn dan ook erg blij dat expert Marleen Kurvers de allereerste Art Hour organiseert en gaat vertellen over de bijzondere werken. En Marleen ziet ook uit naar de samenwerking. Graag wil ze haar passie voor verweesde kunst delen en daarom kan ze niet wachten om tijdens Art Hour in gesprek te gaan met de gasten. Bovendien geniet ze ervan om de stukken die ze heeft gevonden terug te zien in hun nieuwe omgeving.

Middenin het centrum van Amsterdam

Kimpton De Witt is ideaal gelegen, op steenworp afstand van het centraal station van Amsterdam. Twee gebouwen uit de late 20ste eeuw en drie panden uit de Nederlandse Gouden Eeuw vormen tezamen het hotel. In totaal telt Kimpton De Witt maar liefst 274 kamers en suites. Het interieur is ontworpen in het gedurfde en speelse design waar de hotelketen uit San Francisco om bekend staat. Ook wordt er op een lichtvoetige manier aandacht besteed aan het lokale erfgoed. Het hotel biedt tevens unieke en persoonlijke ervaringen aan haar gasten, zoals gratis VanMoof-fietsen om de stad te verkennen en elke dag vanaf 17:00 uur een gratis Wine Hour.

Kimpton De Witt
Nieuwezijds Voorburgwal 5
Amsterdam

kimptonDeWitt_Oode_Amsterdam

kimptonDeWitt_Oode_Amsterdam

kimptonDeWitt_Oode_Amsterdam

kimptonDeWitt_Oode_Amsterdam

kimptonDeWitt_Oode_Amsterdam