Freitag opent winkel in Amsterdamse Negen Straatjes

Winkel van Freitag in Amsterdam
Foto’s: ND Studio, Nicolas Dietzel

Het eigenzinnige Zwitserse tassenmerk Freitag heeft een tweede winkel in Nederland geopend. De Freitag Store Amsterdam is te vinden in de Runstraat, in de populaire Negen Straatjes.

Tijdens een bezoek aan de winkel maakte ik een praatje met Oliver Brunschwiler, FREITAG Company Lead. Hij vertelde me trots over wat Freitag zo bijzonder maakt. Uit het gesprek kwamen twee belangrijke pijlers tevoorschijn. Zo is Freitag duurzaam en bovenal uniek. Dat laatste is ook een reden dat Freitag gelooft in winkels.

Uniek

Volgens Oliver kun je wereldwijd een winkel van Gucci (of een ander populair merk) binnenstappen en je zult overal dezelfde collectie zien. Of je nu in Amsterdam, Hong Kong of New York bent. Bij Freitag is elke tas uniek en dat alleen al maakt het voor fans van het merk interessant om winkels te bezoeken.

Veel verzamelaars, die Hunters worden genoemd, struinen graag de verschillende winkels van Freitag af op zoek naar een tas die net even anders is. Vooral de kleuren zwart en roze zijn erg populair. Mocht je niet bekend zijn met het concept van Freitag: die kleuren zijn dus afkomstig van de zeildoeken van vrachtwagens. Zodra deze door de transportmaatschappij worden afgedankt, worden ze door Freitag verwerkt tot tassen.

Accessoires

Van de stukken die te klein zijn om een tas van te maken, worden accessoires gemaakt. Alle andere materialen die daarbij worden gebruikt zijn ook duurzaam. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hengsels die gemaakt zijn van autogordels. Dit zorgt ervoor dat je niet snel uitgekeken zult raken bij een bezoek aan de winkel. Van alles wat er te koop is, is maar één uniek exemplaar te vinden. Als je rondkijkt in de winkel begrijp je direct de drijfveer van de Hunters.

In de winkel in Amsterdam is trouwens nog meer te ontdekken: een interactieve installatie waarbij je door middel van schakelaars kunt ontdekken hoe de tassen van Freitag worden gemaakt. Of je neemt de trap naar de kelder, waar tijdelijk een fietsbioscoop is ingericht. Door flink door te trappen maak je elektriciteit aan, waarmee korte filmpjes over Freitag kunnen worden afgespeeld. Fiets je liever door de stad? Dat kan ook, want bij de Freitag Store Amsterdam kun je ook gratis een fiets huren. Je hoeft alleen maar een borg te betalen.

Freitag
Runstraat 24
1016 GK Amsterdam

Winkel van Freitag in Amsterdam

Winkel van Freitag in Amsterdam