Broer van Pablo Escobar lanceert opvouwbare smartphone

Escobar Fold One

Er is een opvallende nieuwe speler op de markt van smartphones en dan de opvouwbare exemplaren in het bijzonder. Roberto Escobar, de broer van de beruchte drugsbaron, betreedt deze markt met een gouden opvouwbare smartphone: de Escobar Fold One.

Onder het motto Sex Sells is Escobar een campagne begonnen waarin dames in lingerie, waaronder Kristina Yakimova (Miss Playboy Russia 2017), de smartphone aanprijzen. Opvallende detail op enkele foto’s is een koffertje dat een knipoog vormt naar de wereld van drugs en misdaad.

De telefoon zelf is gemaakt van roestvrij staal met een geborstelde goudkleurige finish en een groot logo dat bestaat uit de letters P en E, een verwijzing naar Roberto’s beroemde broer en naar het bedrijf Escobar Inc. dat de broers in 1984 oprichtten als holdingmaatschappij.

Onverwoestbaar

De Escobar Fold One draait op Android en is volgens de makers zo goed als onverwoestbaar. Dit komt mede vanwege het feit dat het AMOLED-scherm van kunststof is in plaats van glas. Volgens Olof Gustafsson, CEO van Escobar Inc. is de smartphone persoonlijk getest door Roberto en hem is het niet gelukt om een exemplaar kapot te krijgen.

Aan de binnenkant vind je moderne technieken en eigenschappen als vingerafdrukscanner, een Qualcomm Snapdragon 8 Series chip en een Qualcomm Adreno 640 Graphics Processing Unit. Dit alles is al te koop voor een prijs van 349 dollar. Volgens Gustafsson kan de prijs zo laag zijn omdat de telefoon maar in 1 kleur te krijgen is.

Escobar Fold One

Escobar Fold One

Escobar Fold One

Escobar Fold One

Escobar Fold One

Escobar Fold One