Op het Motor Valley Fest in het Italiaanse Modena zijn volop bijzondere en mooie auto’s te bewonderen. Maserati zocht voor dit evenement de samenwerking op met de beroemdste chefkok uit de regio.
Massimo Bottura is een van de beste chefs ter wereld. Zijn restaurant Osteria Francescana prijkt jaarlijks bovenaan de lijsten van beste restaurants ter wereld. Net als het Motor Valley Fest is Osteria Francescana ook te vinden in Modena. Een samenwerking tussen een luxe automerk en chef Massimo Bottura ligt daarom voor de hand. De twee zijn al sinds 2005 met elkaar verbonden, maar komen nu naar buiten met iets heel opvallends.
Met deze samenwerking wil Maserati laten zien dat vrijwel alles mogelijk is op het gebied van de configuratie van een nieuwe auto. Bij Maserati noemen ze dat Fuoriserie. In dit geval gaat het om de Maserati Levante, de eerste SUV van het Italiaanse automerk. Natuurlijk gebruikte men de Levante Trofeo als basis, de sportiefste versie van het model. Met een V8-motor en 580 PK, een beest van een auto.
Battle Scars
De lak van de Maserati Levante Trofeo Fuoriserie is in de basis blauw (Blu Stradale), maar daar bovenop zijn kleurrijke verfspetters aangebracht, die in de verte doen denken aan een van de beroemdste gerechten van Massimo Bottura: Oops, I Dropped The Lemon Tart! Volgens Bottura zijn vlekken en spetters zogenaamde ‘battle scars’. Vlekken en vuil die ontstaan door intensief gebruik van een auto. Zelf wast de kok maar zelden zijn auto, omdat een vuile auto een krachtige uitstraling heeft.
Deze specifieke auto is wellicht net iets te opvallend om gewoon als alledaags model te gebruiken, maar het toont wel hoeveel er mogelijk is bij Maserati. Wie kiest voor de optie Fuoriserie heeft de keuze uit drie verschillende pakketten: Corse, Unica en Futura. Binnen elk pakket is de mogelijkheid om van alles aan te passen: kleuren, materialen en zelfs de stiksels in het interieur. Wie echt voor iets unieks wil gaan kiest voor de additionele optie Sartoria, waarbij je dus auto’s als deze kunt samenstellen.