Kleurrijk werk van David LaChapelle in Reflex Amsterdam

David LaChapelle
David LaChapelle – Eventide 2019

Vanaf 1 juni presenteert Reflex Amsterdam een nieuwe tentoonstelling van David LaChapelle. Na 10 jaar afwezigheid is de beroemde Amerikaanse fotograaf weer terug in de Amsterdamse galerie om zijn meest recente werk te laten zien.

David LaChapelle (1963) geniet wereldwijd grote bekendheid, vooral vanwege zijn gedurfde portretten van celebrities. Zijn werk is bijzonder vanwege de unieke visie, het opvallende kleurgebruik en de hyperrealistische esthetiek. De Amerikaan wordt beschouwd als één van de belangrijkste hedendaagse fotografen.

Act of nature

De derde solo-expositie van David LaChapelle in Reflex Amsterdam omvat hoogtepunten uit het afgelopen decennium en een selectie van niet eerder vertoond werk. Bij de opening van de tentoonstelling lanceert de galerie ook het nieuwste boek van LaChapelle: Act of Nature.

Utopie versus dystopie

Act of Nature zit op het snijvlak van de aardse en de geestelijke belevingswereld. Een utopische fantasie versus een dystopische werkelijkheid. Mensen leven zowel in harmonie als in conflict met elkaar. De beelden die LaChapelle heeft gemaakt, prikkelen naar eigen zeggen niet alleen de ogen, maar ook de geest en het hart. Zijn belangrijkste inspiratiebronnen waren religie, spiritualiteit en de kunsthistorische canon.

Act of Nature van David LaChapelle is te zien van 1 juni t/m 22 juli 2019

Reflex Amsterdam
Weteringsschans 79A
Amsterdam
Bezoek: dinsdag t/m zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur

David LaChapelle
David LaChapelle – A New World 2017
David LaChapelle
David LaChapelle – Gas am pm 2012
David LaChapelle
David LaChapelle – Praise Dance 2009
David LaChapelle
David LaChapelle – Seismic Shift 2012
David LaChapelle
David LaChapelle – Self-portrait as House 2013

Alle foto’s © David LaChapelle, met toestemming van Reflex Amsterdam