Hoe goed kun jij de Mona Lisa natekenen?

Clone-A Lisa

Clone-a Lisa
Foto’s: Clone-a Lisa

De Mona Lisa is misschien wel het allerberoemdste schilderij ter wereld. Veel mensen weten wel uit hun hoofd te vertellen wat er te zien valt op het doek, maar kunnen ze het ook natekenen?

Via de website Clone-A Lisa kun je zelf een poging wagen door binnen 60 seconden een zo goed mogelijke kopie te maken van het bekende werk van Leonardo Da Vinci. Het handige is dat de kleuren al voor je geselecteerd zijn en dat je kunt kiezen uit verschillende soorten kwasten. De rest moet je helemaal zelf doen. Lukt het je om de raadselachtige glimlach en het landschap achter Mona Lisa zo goed mogelijk te reproduceren?

Competitie

Tijdens het maken van jouw replica zie je bovenin hoeveel tijd je nog hebt en een percentage. Die geeft aan hoe goed jouw werk lijkt. Je moet daar overigens niet te veel van voorstellen want met een paar kwaststreken zit je al gauw op 20%. Pas boven de 50% begint het interessant te worden. Daarom is het leuk om jezelf uit te dagen om een steeds hogere score neer te zetten of een competitie met vrienden of collega’s op te zetten.

Clone-A Lisa is gemaakt door VOLE.wtf dat een steeds groter aanbod heeft met grappige online minigames.