Eenzaam metrostation in China

metrostation in China

De Chinese stad Chongqing is één van de snelst groeiende steden ter wereld. Daarom is de lokale overheid druk bezig met het aanleggen van een goede infrastructuur. Soms gaan ze daarbij iets te enthousiast te werk.

Zo zijn er allerlei nieuwe lijnen aan het metronetwerk toegevoegd. De metro is immers een goede manier om mensen in een grote en drukke stad te vervoeren. Waar in de meeste steden de metro pas komt als de stad al klaar is of pas vele jaren daarna is men in Chongqing zo enthousiast te werk gegaan dat er nu metrostations in de middle of nowhere zijn te vinden.

Lijn 6

Caojiawan Station is gelegen aan lijn 6 van het metronetwerk van de stad. Het is de bedoeling dat hier ooit een bruisende stadswijk gaat verschijnen, maar die is er nu nog niet. Sterker nog: sinds oktober 2015 kun je dit splinternieuwe station alleen bereiken via wat modderige paadjes.

Reizigers zijn er nauwelijks, want er staan maar enkele huizen in de directe omgeving. Het enige wat je hier kunt vinden zijn bomen en struiken. Het levert een surrealistisch beeld op. Zeker als je één van de drie ingangen neemt en vervolgens afdaalt naar een modern station.

metrostation in China

metrostation in China

metrostation in China

metrostation in China

metrostation in China