Twee vechtende muizen in de Londense Underground

Station Squabble
Station Squabble. Foto © Sam Rowley, de Wildlife Photographer of the Year competitie, en LUMIX People’s Choice Award

Voor een fotograaf komen er soms unieke gebeurtenissen voorbij. Als je op dat moment je camera in de aanslag hebt, kun je zomaar een foto maken die prijzen wint en de hele wereld over gaat.

Zo’n foto lijkt makkelijk gemaakt, maar vergt vaak veel tijd en geduld. In het geval van de foto die je op deze pagina ziet, heeft fotograaf Sam Rowley uren op zijn buik op het perron van een metrostation in Londen gelegen. De uit Bristol afkomstige fotograaf had gehoord van muizen die af en toe op het perron te zien zijn en hij wilde ze vastleggen.

Kruimels

Zijn geduld leverde hem uiteindelijk een prachtige foto op. Hierop zie je hoe twee muizen met elkaar vechten om een paar kruimels eten die door een reiziger zijn geknoeid. Op precies het juiste moment is een dramatisch deel van dit gevecht vastgelegd door Rowley. Beide muizen lijken hierin poses aan te nemen die je ook bij vechtende mensen ziet. Vandaar dat we de dreiging in deze foto zo goed herkennen.

Deze unieke foto leverde hem de publieksprijs op bij de Wildlife Photographer of the Year-wedstrijd, waarvan de winnende foto’s nu te zien zijn in het Natural History Museum in Londen. Via de website van Sam Rowley zijn ook diverse prints van deze prachtige foto te koop.