Gesaffelstein is terug met de single Reset

Het is alweer 5 jaar geleden dat de Franse techno-artiest Gesaffelstein voor het laatst een single uitbracht. Nu is er plots het geweldige Reset.

In de tussenliggende tijd zat Mike Lévy (zijn echte naam) niet stil. Hij werkte aan albums van Kanye West en The Weeknd, maakte een soundtrack voor de film Maryland en creëerde muziek met Jean-Michel Jarre. Hierdoor kwamen zijn eigen producties helaas even op een tweede plaats.

Columbia

Tot er eerder dit jaar opeens billboards verschenen in New York en Parijs waarop Gesaffelstein liet weten dat hij getekend had bij platenlabel Columbia. Reset is hiervan het eerste officiële werk. Het nummer is zowel duister als melodieus, met zware bassen en samples die uit klassieke stukken lijken te komen.

Met de bijbehorende video maakt Gesaffelstein een stevig statement tegen de hedendaagse hiphop. Samen met regisseur Manu Cossu laat hij een bont gezelschap aan rappers en danser opvoeren, waarbij de opvallendste een dubbelganger van 6ix9ine is. Zo zonder raps en trapbeats blijft er echter weinig over van de indruk die de rappers maken. De poses en bewegingen zijn eerder treurig dan stoer.