Grogu ontmoet de Dust Bunnies op Disney+

Zen - Grogu and Dust Bunnies

Sinds 12 november staat er een interessante animatiefilm op streamingdienst Disney+. Het is namelijk een samenwerking tussen Disney en het Japanse Studio Ghibli.

In het slechts 4 minuten durende Zen – Grogu and Dust Bunnies zien ontmoet Grogu (ook bekend als Baby Yoda) uit de serie The Mandalorian de Dust Bunnies (of Susuwatari) uit de films My Neighbor Totoro en Spirited Away. De met de hand getekende animatie is gemaakt door Studio Ghibli en toont een schattige interactie tussen de twee werelden.

Mogelijkheden

Dat is dan ook precies wat de korte video zo interessant maakt. Het toont de mogelijkheid dat figuren uit het Star Wars-universum ook bestaan in de wonderlijke wereld die Studio Ghibli ons toont in hun prachtige films. Denk aan alle mogelijkheden die zo’n samensmelting kan bieden. Bijvoorbeeld Boba Fett die afreist naar een wereld waar kat-bussen rijden of het plots verschijnen van Howl’s Moving Castle.

Ook is de samenwerking bijzonder te noemen omdat de films van Studio Ghibli (in Nederland) te zien zijn bij Netflix. Een paar jaar terug was er sprake dat ze naar Disney+ zouden gaan, maar dat HBO Max de rechten had gekocht. Inmiddels staan ze nog steeds bij Netflix, maar lijkt Disney+ over goede connecties met de Japanse studio te beschikken. Interessant hoe dit zich gaat ontwikkelen.