HP toont de mooiste plekjes van Nederland

HP Reinvent Holland
De Dam door Ekaterina Tikhova

Dit jaar herontdekken we met z’n allen hoe mooi Nederland is. Met de campagne Reinvent Holland laat HP op geheel eigen wijze de toeristische trekpleisters van Nederland zien.

Deze zomer brengen meer Nederlanders dan ooit de vakantie in eigen land door. Waar we in normale tijden makkelijk kiezen voor een verre, exotische bestemming gaan we nu voor de mooiste plekjes in Nederland. Voor HP was dit een mooie reden om iets bijzonders op te zetten. Zij wilden wel eens zien hoe buitenlanders die in Nederland wonen ons land als vakantieland ervaren.

Daarom vroegen ze twee buitenlandse kunstenaars die in Nederland wonen en werken om een illustratie te maken van de plek in Nederland die zijn het allermooist vinden. Voorwaarde hierbij was dat de illustratie gemaakt moest worden op een HP ENVY laptop. Deze laptop biedt heel veel mogelijkheden om digitale creaties naar een hoger niveau te tillen.

Niet ver

Ekaterina Tikhova, een illustrator uit Rusland die woont in Amsterdam, hoefde niet ver te zoeken. Zij koos voor de Dam: “Ik heb ervoor gekozen om de Dam in Amsterdam te illustreren. Naar mijn idee zien veel mensen de schoonheid van de plek niet meer omdat ze eraan gewend zijn. Amsterdam voelt voor mij als een plek vol historie, met als hart de Dam. De hoge kwaliteit van kleurweergave en de kracht van de laptop waren precies wat ik nodig had om tot dit eindproduct te komen.”

De andere kunstenaar is Marta Veludo uit Portugal, die eveneens in Amsterdam woont. Zij koos echter niet voor de stad, maar voor de mooie natuur die Nederland te bieden heeft. Om precies te zijn: de Hoge Veluwe. De digitale illustratie die zijn maakte op de HP ENVY is een stuk abstracter dan die van haar collega, maar al snel zul je typische elementen van het Nationaal Park De Hoge Veluwe waarnemen.

HP Reinvent Holland
Veluwe door Marta Veludo

De verschillen tussen beide illustraties geven heel mooi aan hoe divers ons land is. In iets meer dan een uur rijd je van de historische binnenstad van Amsterdam naar de ruimte, rust en prachtige natuur van de Hoge Veluwe. En dat zijn slechts twee voorbeelden van hoe mooi Nederland is. Ga zelf ook op ontdekking uit.

HP wil met de kunstwerken laten zien hoe er met een andere culturele achtergrond naar toeristische Nederlandse plekken wordt gekeken. Ze geloven namelijk dat iedereen het talent in zich heeft om iets te creëren. De HP ENVY is daarbij een ideaal hulpmiddel. Zowel voor mensen die heerlijk thuis voor zichzelf iets willen maken als voor iedereen die werkt in de creatieve industrie. De video hierboven is daarvan een mooi voorbeeld.