Kleurrijke accessoires van Hockney – Van Gogh

accessoires Hockney - Van Gogh
Cadeauset Hockney May Blossom

Op 1 maart opende in het Van Gogh Museum de tentoonstelling Hockney – Van Gogh: The Joy of Nature. Speciaal voor deze tentoonstelling is ook een kleurrijke collectie ontwikkeld. Denk aan sokken, schetsboeken en andere hebberig makende spullen.

Vier de lente in een paar funky sokken met het gezicht van Hockney erop, schets de natuur in een flitsend schetsboek, maak je vrienden blij met één van de twee kleurrijke cadeausets of koop de indrukwekkende catalogus voor op je koffietafel. Bovendien ondersteun je met deze aankopen ook nog eens het werk van het Van Gogh Museum. Dat is nog eens goed het voorjaar inluiden!

Natuur & seizoenen

David Hockney (1937) is één van de bekendste vertegenwoordigers van de popart en één van de meest inspirerende kunstenaars van deze tijd. Zijn landschappen van East-Yorkshire zijn bontgekleurd en vormen een visueel spektakel. Hockney heeft een grote liefde voor de natuur en de seizoenen, nét als zijn inspiratiebron Vincent van Gogh. In de landschapsschilderijen van Hockney zie je bijvoorbeeld duidelijke overeenkomsten met de landschappen van Van Gogh, zoals De oogst (1888) en Veld met irissen bij Arles (1888).

De tentoonstelling Hockney – Van Gogh: The Joy of Nature is te zien tot en met 26 mei 2019.
De kleurrijke accessoirecollectie vind je in de winkel van het Van Gogh Museum of bestel je snel en simpel in de online shop.

accessoires Hockney - Van Gogh
Cadeauset Hockney The Arrival of Spring
accessoires Hockney - Van Gogh
Kleurrijke Hockney ChattyFeet®-sokken
accessoires Hockney - Van Gogh
Tentoonstellingscatalogus Hockney – Van Gogh
accessoires Hockney - Van Gogh
Schetsboekje Vincent van Gogh
accessoires Hockney - Van Gogh
Schetsboekje David Hockney