BN Walls maakt behang gebaseerd op het werk van Van Gogh

BN Walls maakt behang gebaseerd op het werk van Van Gogh

Het werk van Vincent van Gogh blijft inspireren. Zo heeft de Nederlandse behangmerk BN Walls een samenwerking opgezet met het Van Gogh Museum. Het resultaat is een prachtige collectie vol verwijzingen naar het werk van de beroemde kunstenaar.

Het behangmerk bracht al twee keer eerder een collectie uit die geïnspireerd is op het werk van de Nederlandse schilder. Bij deze derde Van Gogh collectie hebben BN Walls en het Van Gogh Museum nauw samengewerkt om de juiste kleurencombinaties en details na te bootsen. Zo zijn de verftexturen en penseelstreken die typerend zijn voor Van Gogh in verschillende prints verwerkt.

Celebration

De Van Gogh Museum – Collectie III bestaat uit zes verschillende dessins in 44 kleurvarianten. Speciaal ter ere van het 50-jarig bestaan van het Van Gogh Museum ontwierp BN Walls een ‘celebration’ dessin, met een compilatie van bloemen uit verschillende schilderijen. Verder zien we verwijzingen naar de schilderijen Amandelbloesem en Perenboompje in bloei. Alle dessins uit de collectie zijn te combineren met het unibehang ‘Brush Stroke’, waarin de penseelstreken van Van Gogh te herkennen zijn.

De Van Gogh Museum – Collectie III van BN Walls is vanaf nu verkrijgbaar. Prijs per rol: € 89,-.