MeadFest: een festival rondom heerlijke honingwijn

MeadFest
Rooftop Meads

Langzaam maar zeker krijgt mede ook voet aan de grond in Nederland. Het aantal makers van deze heerlijke honingwijn groeit gestaag en daarom is het tijd voor een eigen festival: MeadFest.

Op 8 oktober kun je terecht bij The New Farm in Den Haag om daar kennis te maken met een aantal mederijen uit Nederland en België. Zij laten je proeven van hun beste, nieuwste en soms avontuurlijkste creaties. Voor zowel fanatieke fans van mede als voor mensen die nog onbekend zijn met deze drank is MeadFest razend interessant.

Foodies en bierliefhebbers

Medemaker en festivalorganisator Marc Brak: “In Nederland is mede nog vrij onbekend, maar in Amerika is het al jaren één van de snelst groeiende dranken. In Europa is craft mead nu ook aan een opmars begonnen. We zien met name nieuwsgierige bierliefhebbers de overstap maken. Maar ook foodies vinden hun weg naar mede, omdat het aanbod aan smaken zo divers en avontuurlijk is.”

MeadFest wordt voor en door de craft mead community zélf georganiseerd. Marc Brak: “Acht Nederlandse en Belgische mederijen hebben de handen ineen geslagen om gezamenlijk een mooi festival neer te zetten. Twee daarvan komen uit Den Haag. Zij maken hun medes in The New Farm, waar ook het festival plaatsvindt. Daarbij werken we ook weer samen met de lokale gemeenschap: bijvoorbeeld het eten op MeadFest wordt verzorgd door ondernemers uit The New Farm.”

Dat klinkt dus als een leuk festival om te bezoeken. Voor €20,- koop je via de website van MeadFest een kaartje. Dat is inclusief proefglas, muntjes en een programmaboekje. Het festival werkt wat dat betreft op precies dezelfde manier als een bierfestival.

MeadFest
Noordelijke Mederij
MeadFest
Mederij Marcus
MeadFest
Mederie
MeadFest
Proeverij van Clockwork Bee
MeadFest
Blacksmith
MeadFest
Haags Hoog, de locatie van MeadFest