Muziektips voor het weekend (deel 121)

Bonn
Bonn

De komende weken zijn we veel op reis. Zowel voor de website als privé. De wekelijkse muziekrubriek is daar helaas een beetje het slachtoffer van. Toch willen we de serie ook niet helemaal stopzetten. Vandaar een afgeslankte versie van onze muziektips.

Dit artikel is al eerder geschreven en vervolgens ingepland om te verschijnen op vrijdagmiddag. Er is dus helaas geen plek voor nieuwe albums en nieuwe videoclips. Toch hebben we genoeg muziek om een weekend mee door te komen. Zeker als je ook graag naar klassieke muziek luistert.

Ludwig van Beethoven

Deze week zijn we in de Duitse stad Bonn. Natuurlijk bezoeken we daar ook het Beethoven-Haus, het geboortehuis van de beroemde componist. Ter voorbereiding hebben we de afgelopen tijd veel muziek van Beethoven beluisterd. De pianosonates door Daniel Baremboim zijn bij ons favoriet.

Nieuwe albums

We hebben nog niet veel aankomende albums kunnen luisteren, maar we hebben wel een aantal favorieten die vrijdag 29 juli uitkomen. Daarom willen we je toch een paar namen tippen. Je moet zelf ontdekken of ze ook daadwerkelijk de moeite waard zijn. Zo hebben we hoge verwachtingen van de nieuwe albums van Of Montreal, Orbital, King Princess, Florist en Maggie Rogers.

Zomerse afspeellijsten

Zoek je nog wat lekker zomerse muziek? Dan zijn deze playlists wellicht interessant.

Hiermee zul je het deze week moeten doen. Veel luisterplezier en geniet van het weekend!