Verbouwen? Vergeet de garagedeur niet

garagedeur

Om de waarde van je huis te behouden én om het woongenot te verbeteren zijn we regelmatig aan het klussen in en rondom het huis. Daarbij zien we wel eens een belangrijk onderdeel over het hoofd: de garagedeur. Je oude garagedeur vervangen kent alleen maar voordelen. Hieronder sommen we een paar van die voordelen voor je op.

Deur in de deur

Een openslaande garagedeur of een garagedeur met daarin een reguliere deur verwerkt is reuze handig. Je kunt namelijk naar binnen en buiten zonder die grote deur helemaal te openen. Immers gebruiken heel veel mensen hun garage niet om de auto in te zetten, maar doet de garage vooral dienst als schuur, fietsenstalling of klushok.

Veiligheid

Als het aankomt op beveiliging van je huis, dan wil de garagedeur nog wel eens de zwakke schakel zijn. Oude deuren zijn soms redelijk makkelijk te openen voor inbrekers. Bij een moderne garagedeur weet je dat het allemaal een stuk veiliger is. Een beter slot en beveiligde scharnieren zorgen dat jouw huis met een nieuwe deur weer 100% veilig is.

Gemak

Heb jij de auto wel in de garage staan? Dan wil je het liefst zo naar binnen kunnen rijden. Een automatische deur is dan de perfecte oplossing. Daarmee open je heel simpel met een zendertje vanuit de auto de garagedeur. Ideaal voor als het buiten slecht weer is of koud is.

Mooi uiterlijk

Het oog wil ook wat. Soms is een oude garagedeur gewoon aan vervanging toe omdat deze niet zo heel mooi meer is. Een nieuwe deur kan je helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Er is enorm veel keuze in materialen, kleuren en de manier waarop de deur opengaat. Bovendien pak je daarbij waarschijnlijk ook nog een van bovenstaande punten als veiligheid en gemak mee.

Werkplek

We werken steeds vaker thuis en zullen dat in de toekomst waarschijnlijk nog meer gaan doen. Veel mensen zijn daarom op zoek naar een goede werkplek in huis. Dat zou zomaar de garage kunnen zijn. Als je elders al een plek hebt voor fietsen en gereedschap en als je de auto gewoon voor de deur parkeert, dan is de garage misschien wel toe aan een nieuwe bestemming. Door de klassieke garagedeur te vervangen door een pui met ramen heb je er plots een extra kamer in huis bij. Je zult dan waarschijnlijk nog wel wat aan isolatie en comfort aan de binnenkant moeten doen, maar dan heb je wel plots een kantoor aan huis of een fijne hobbykamer erbij.