Bekijk de nieuwe video van Blood Orange: Augustine

Blood Orange, een van de alter ego’s van de getalenteerde Dev Hynes, bracht deze week een nieuw album uit en lanceerde tegelijkertijd een videoclip bij het nummer Augustine.

Via de opgefokte discopunk van Test Icicles en de folkpop van Lightspeed Champion lijkt Dev Hynes als Blood Orange eindelijk zijn muzikale draai te hebben gevonden. Hij combineert heel knap moderne pop, R&B en klassieke Prince tot een eigen geheel. Dit heeft er al voor gezorgd dat veel artiesten met Blood Orange willen samenwerken.

Gastrollen

Op het nieuwe album Freetown Sound zijn er bijvoorbeeld gastrollen voor Debbie Harry, Empress Of en Carly Rae Jepsen. Ook in de video voor Augustine zie je muzikale vrienden van Dev: Julian Casablancas van The Strokes, Aaron Maine van Porches en Starchild. Zowel de video als de het album hebben als centraal thema de grenzen tussen blank en zwart en man en vrouw en hoe Blood Orange zich niets van deze grenzen aantrekt, maar er natuurlijk ook mee worstelt. Ook hiermee is hij een waardige opvolger van Prince.