Auto op naam: tips voor een vliegende start op de weg

witte auto

Of je nu redelijk recent een nieuwe auto hebt gekocht of je huidige auto in de verkoop zet. Je bent in beide gevallen verplicht om de wagen over te schrijven. Dit hoeft gelukkig niet zo lastig te zijn. Vandaag de dag kun je namelijk met de andere koper of verkoper een auto in een paar minuten al overschrijven. Zo weet je altijd zeker dat de overdracht snel en met de grootste zorg wordt geregeld. En dat natuurlijk door een team van ervaren personeel. Hoe je het beste met een kenteken auto overschrijven aan de slag kunt gaan, lees je hier.

Is het verplicht om een auto over te schrijven?

Belangrijk om te weten tijdens een auto op naam zetten, is dat het altijd verplicht is om de wagen over te schrijven op het moment dat deze van eigenaar wisselt. Want staat het kenteken op naam van een andere eigenaar, dan is de auto nog steeds niet in je eigen bezit. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je nog geen passende verzekering af kunt sluiten. Dankzij het overschrijven van een auto schrijf je dus meteen het kenteken over en ben je voor de volle 100% verantwoordelijk voor de wagen. Het is daarna mogelijk om een passende verzekering af te sluiten. En zo ga je met een veel geruster hart de weg op.

Het overschrijven van een auto doe je eenvoudig en snel op verschillende manieren

Het beste van alles? Het overschrijden van de auto hoeft helemaal niet veel tijd te kosten. Er bestaan vandaag de dag verschillende manieren waarop je dat kan doen. Zo kun je ervoor kiezen om het overschrijven in een paar minuten online te doen, maar je hebt ook de keuze om dit bijvoorbeeld bij een RDW-keuringsstation te doen. Ga wel altijd op zoek naar een locatie die RDW-erkend is, zodat een team van ervaren medewerkers je snel en goed kan helpen. Zo ontvang je ook altijd meteen een geldig bewijs van overschrijving.

Deze documenten moet je bij je hebben tijdens het overschrijven van een auto

Belangrijk om te weten, is dat je een aantal documenten paraat moet hebben als de overschrijving plaats gaat vinden. Je kunt natuurlijk denken aan een geldig identiteitsbewijs en je moet 18 jaar of ouder zijn. Maar ook de tenaamstellingscode en een kentekenbewijs zijn belangrijke documenten om op zak te hebben.