Expositie van fotograaf Teo Krijgsman in Hotel Arena

Teo Krijgsman Hotel Arena
Alle foto’s © Teo Krijgsman

Hotel Arena in Amsterdam heeft een eigen galerie. Daar verwelkomen ze graag inspirerende kunstenaars. Eens per 2 maanden wordt in de Gallery een nieuwe expositie geopend. Dit keer is het de beurt aan fotograaf Teo Krijgsman.

Vanaf jongs af aan wist Rotterdammer Teo krijgsman al dat hij fotograaf wilde worden. De fascinatie begon toen hij een camera van zijn vader kreeg. Rond zijn twintigste verruilde hij Rotterdam voor Amsterdam. Daar vestigde hij zich als zelfstandig beroepsfotograaf en beeldend kunstenaar. Nu, ruim veertig jaar later, beoefent hij het vak nog steeds met veel plezier.

Het omvangrijke oeuvre van Krijgsman is bijzonder veelzijdig. In zijn carrière heeft hij vrijwel alles gefotografeerd. ‘Van pil tot Porsche’ zegt de fotograaf hier zelf over. Zijn uitgebreide repertoire trok de aandacht van Paul Hermanides, eigenaar en directeur van Hotel Arena. Hermanides zei tegen Teo Krijgsman dat hij goud in handen heeft met zijn werk. Vandaar dat de expositie in de Gallery de titel My Work Is My Gold heeft gekregen. Ook is Krijgsman sinds een tijdje de vaste fotograaf van Hotel Arena.

Veelzijdige expositie

Op 18 oktober wordt Teo’s speciaal samengestelde expositie geopend. Hiervoor is een selectie gemaakt uit zijn uitvoerige oeuvre. Het draait echter niet alleen om zijn fotowerk. Ook zijn rol als beeldend kunstenaar komt naar voren. Details met bijpassend bladgoud, grijze vlakken en subtiel geschreven teksten zullen de kijker verrassen. De gehele expositie is tot in detail uitgewerkt en Krijgsman heeft er alles aan gedaan om voor het beste eindresultaat te gaan.

Voor de realisatie van My Work Is My Gold werd Teo Krijgsman professioneel bijgestaan door Ans van Berkum, eigenaar van DinArt. Zij is voor een groot deel verantwoordelijk voor de conceptuele aanpak, de 7 verschillende thema’s en de opbouw van de expositie in Hotel Arena. Beneden in de hal hangt al werk van Krijgsman en dit is meteen een aanloop voor wat je boven in de Gallery te zien krijgt. Alles loopt in elkaar over, maar intussen is het werk wel gecategoriseerd in thema’s: Architecture, Decay, Flocks, Sunset, Hard Edge, Yonder en Autoshades & CitysHapes.

Hotel met een eigen galerie

Hotel Arena is een bruisende ontmoetingsplek in Amsterdam-Oost. Dankzij de mix van buurtbewoners, hotelgasten en bezoekers van het Oosterpark is er altijd reuring. Het monumentale pand waarin Hotel Arena is gehuisvest, kent een roemruchte geschiedenis van kunstenaars en artiesten. Ook na de grondige verbouwing van 2 jaar geleden blijft de culturele programmering van het hotel een speerpunt. Eén van de belangrijkste onderdelen van deze culturele programmering is de Gallery van het hotel. Iedere 2 maanden staat in deze ruimte het werk van een andere exposant centraal.

MY WORK IS MY GOLD – TEO KRIJGSMAN is te zien in Hotel Arena vanaf 18 oktober 2019.

Hotel Arena
’s-Gravesandestraat 55
Amsterdam

Teo Krijgsman Hotel Arena

Teo Krijgsman Hotel Arena

Teo Krijgsman Hotel Arena

Teo Krijgsman Hotel Arena

Teo Krijgsman Hotel Arena