Bekijk elk horloge dat James Bond heeft gedragen

james bond met zijn horloge

Van Dr. No tot Spectre. James Bond heeft altijd een mooi horloge om. Ben je benieuwd wat voor bijzonders 007 allemaal om zijn pols heeft gehad, dan moet je onderstaand overzicht eens bekijken.

In totaal hebben 6 verschillende acteurs de rol van James Bond gespeeld: Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan en Daniel Craig. Allemaal droegen ze in de film een bijzonder horloge, maar er zijn behoorlijk grote verschillen.

Het begint allemaal met het klassieke merken als Rolex en Breitling die voorzien zijn van extra opties die eigenlijk niet zo heel bijzonder zijn. Denk hierbij aan een geigerteller of een kompas.

Hypermodern

Met Roger Moore komt er verandering in het soort horloge dat James Bond draagt. Seiko is nu de leverancier van de horloges die nu opeens digitaal zijn. De voor die tijd hypermoderne gadgets zijn voorzien van snufjes als een televisie en GPS.

Daarna keren de klassieke merken weer terug. Dit keer Rolex en Tag Heuer. Met de komst van Pierce Brosnan is de vaste horlogesponsor van Bond Omega en dat is het merk nu nog steeds. In Spectre is dat de Omega Seamaster Planet Ocean 600M.

alle horloges van James Bond

Bron: Watches2U