Bouw nieuwe gondellift gestart in Åndalsnes

nieuwe gondellift

Ondanks een stevige crisis in het toerisme is in Åndalsnes in Noorwegen begonnen met de aanleg van een nieuwe kabelbaan. Met deze nieuwe Romsdalgondolen kunnen toeristen straks genieten van een geweldig uitzicht.

Dankzij een investering door lokale ondernemers van maar liefst 280 miljoen Noorse Kronen (30 miljoen euro) is er nu werk en straks een nieuwe attractie. Een mooi gebaar is deze barre tijden. Op 23 maart is met de bouw begonnen.

Als de gondellift klaar is, kunnen bezoekers vanuit de haven van Åndalsnes naar de top van de ruim 700 meter hoge Nesaksla. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de stad, het Romsdalsfjord en de omringende bergen. Wie ooit in Noorwegen is geweest, weet hoe spectaculair dit soort uitzichten altijd zijn.

Gondel of trap?

Voor wie heel sportief wil doen is het ook mogelijk om de berg te beklimmen door middel van de Romsdalstrappa, een stenen trap naar de top. Je kunt dan vervolgens met de gondel naar beneden (of andersom). Je kunt hier ook beginnen aan een prachtige wandeltocht door de omgeving: het Romsdalseggenpad staat bekend als één van de mooiste wandelroutes ter wereld.

Ook de omgeving van Åndalsnes is de moeite waard. Wij maakten een paar jaar geleden een reis door de regio en bezochten daarbij naast Åndalsnes ook de fantastische Trollstigen en het ongerepte Innerdalen.