Snøhetta bouwt spectaculaire cabins aan Noors fjord

The Bolder
Foto’s: Snøhetta

Het Noorse architectenbureau Snøhetta heeft samen met ondernemer Tom Bjarte Norland en het Deense designmerk Vipp vier prachtige cabins laten bouwen op de steile oevers langs het Lysefjord in Noorwegen. Wie het geluk heeft om hier te verblijven, kan genieten van een spectaculair uitzicht over het fjord.

De cabins hebben de individuele namen Stylten, Myra, Stjerna en Eldhuset en luisteren collectief naar de naam The Bolder. Bij het ontwerp is goed gekeken naar de omgeving. Zowel het uiterlijk van de cabins als de gebruikte materialen verwijzen naar de ruige natuur van de omgeving. Ook binnen is er natuurlijk focus op diezelfde natuur. Door de grote ramen heb je een onvergetelijk en weids uitzicht.

Hout en beton

De natuur in de omgeving bestaat voor een groot deel uit rotsen en dennenbomen. Snøhetta heeft daarom gekozen om vooral hout en beton te gebruiken als bouwmaterialen. Zo is het gebruikte hout van de Red Cedar (een conifeer die ook bekend is als reuzenlevensboom). Het hout van deze boom wordt na verloop van tijd grijs, waardoor de cabins nog beter in de omgeving opgaan.

Snøhetta-architect Frank Denis Foray: “We hebben ernaar gestreefd de natuur te behouden om zo de ervaring van je bewegen in een ongerept landschap te versterken. Dit alles met een zo klein mogelijke impact op de omgeving. Het doel was om een ​​totaalervaring te creëren voor de bezoekers. Na een mooie dag wandelen langs het fjord komen ze terug in een gezellig, warm houten nest met een spectaculair panoramisch uitzicht op het steeds veranderende weer.

De cabins bestaan uit twee verdiepingen. Boven is er een keuken en eetkamer en beneden een badkamer en slaapkamer. Op dit moment zijn 3 van de 4 cabins gereed en zijn ze te boeken via de website van The Bolder. The Bolder ligt niet ver van de stad Stavanger dat een eigen vliegveld heeft. Stavanger is een leuke bestemming voor een stedentrip. Bovendien kun je langs het Lysefjord de spectaculaire hike maken naar de Preikestolen.

The Bolder

The Bolder

The Bolder

The Bolder

The Bolder

The Bolder

The Bolder

The Bolder

The Bolder

The Bolder

The Bolder

The Bolder

The Bolder