Campo Viejo combineert street art en wijn

street art en wijn

Het Spaanse wijnhuis Campo Viejo brengt met de Reserva Art Series 2014 niet een alleen een goede fles wijn op de markt, maar doet dit ook nog eens in een opvallende verpakking.

Met regelmaat werkt Campo Viejo samen met bekende namen uit de street art-scene om kunst en wijn samen te brengen. Dit begint met speciale evenementen waar kunstenaars een werk mogen maken. Daarna volgt een gelimiteerde fles die op dat werk is gebaseerd.

Sinds kort ligt een gloednieuwe fles uit de Art Series in de winkel. Het artwork op de fles is gemaakt door kunstenaars Remed en Trois Têtes Man. Hun gezamenlijk kunstwerk is een kleurrijk abstract werk geworden dat losjes is gebaseerd op het kubistische werk van Picasso, maar dan met fellere kleuren. De kunst past heel mooi bij het klassieke oranje etiket van de Reserva en natuurlijk de fijne inhoud van de fles.

Rood fruit en kruiden

De Campo Viejo Reserva is een blend van de volgende druiven: Tempranillo, Graciano en Mazuelo. De jonge wijn gaat 18 maanden in vaten, van zowel Franse als Amerikaanse afkomst. Daarna volgen nog 18 maande in de fles. Het resultaat is een volle rode wijn met veel rood fruit als kersen, bramen en pruimen, maar ook vanille, kruidnagel, zwarte peper en subtiel wat kokos. Ideaal bij al het lekkers dat de herfst te bieden heeft. Wij trekken de fles graag open bij een goede kaasplank met stevige oude en blauwe kazen.

Als je bij een geselecteerd aantal filialen van Albert Heijn XL jezelf trakteert op twee van deze heerlijke en mooie flessen, dan krijg je er een passende fietskrat bij cadeau. Zolang de voorraad strekt.

street art en wijn

street art en wijn