Grote abstracte muurschilderingen van Elian Chali

Prachtig werk van Elian Chali

Street art komt in vele soorten en maten. De specialiteit van de Argentijnse muralist Elian Chali is het maken van enorme kunstwerken met felgekleurde vlakken en visuele trucjes.

Wat direct opvalt zijn de felle, vaak primaire kleuren, de grote vlakken en het feit dat Elian Chali het hele gebouw gebruikt. Waar veel makers van street art zich beperken tot een blinde muur of andere makkelijke oppervlaktes gaat Chali’s werk alle kanten op.

Anamorfose

Hierbij maakt hij regelmatig gebruik van trucjes en optische illusies als anamorfose. Als je dan vanuit een bepaalde hoek naar het werk kijkt, ontstijgt het kunstwerk de omgeving. Een mooi voorbeeld daarvan hebben we met eigen ogen gezien in Oostende. In deze Belgische stad is dankzij het festival The Crystal Ship heel veel interessante street art te bewonderen.

Plat vlak

Het werk van Elian Chali is daar aangebracht op een hoekhuis aan een pleintje. Allereerst lijkt het of de kunstenaar het huis wit heeft gemaakt en daar wat gekleurde lijnen op heeft aangebracht. Wie echter vanuit de juiste hoek kijkt, of blijft kijken tijdens het langslopen, ziet plots perfecte geometrische vormen verschijnen. Het huis zelf lijkt dan ineens een plat vlak.

Bijzonder aan deze muurschilderingen is dat verf met de hand is aangebracht. Een gigantische klus, aangezien Chali veelal voor grote gebouwen kiest. Daarnaast heeft hij het vak zelf geleerd. Chali heeft geen opleiding gevolgd aan een kunstacademie of iets dergelijks. Meer van zijn werk kun je bekijken op Instagram.

Prachtig werk van Elian Chali

Prachtig werk van Elian Chali

Prachtig werk van Elian Chali
Dit werk is gemaakt voor The Crystal Ship in Oostende.

Prachtig werk van Elian Chali

Prachtig werk van Elian Chali

Prachtig werk van Elian Chali