
Het is Crisp weer gelukt om een fantastische naam vast te leggen. Dit keer is het bakkerij Fort Negen, volgens velen dé beste bakker van Amsterdam. Om het beroemde desembrood of andere lekkernijen (zoals de iconische Amandel-Frangipane-croissant) te proeven hoef je nu tijdelijk niet de deur uit, want in de pop-up in de Crisp-app kun je diverse producten van Fort Negen bestellen en thuis laten bezorgen.
Vanaf 16 september zijn de volgende producten tijdelijk via Crisp te bestellen. Wees er snel bij, want op=op. Wil je zeker niet misgrijpen, dan hebben we hier een geheime link waarmee je al eerder al het lekkers kunt reserveren. Let op: zorg als je op de link klikt wel dat je dit doet op een smartphone waar de Crisp-app al op staat.
- Canelés ‘Caramel Noir’ – € 10,49 voor 4 stuks
- Croissants Amandel-Frangipane – € 9,49 voor 2 stuks
- Boeren Desembrood XL – € 8,99
- Receptenboek Fort Negen – € 34,95
- Broodpudding special recept – vanaf € 20,34 voor ongeveer 5 personen
Van onze vrienden bij Crisp mochten we al het één en ander proeven en dat was weer een feest voor de smaakpapillen. De canelé is een heerlijk cakeje uit Bordeaux, waarbij de korst karamelliseert en de binnenkant zacht en zoet is. Deze van Fort Negen hoeven alleen maar even in een voorverwarmde oven. Tijdens het bakken begint de keuken vrijwel meteen heerlijk te ruiken. Je kunt ze natuurlijk op elk moment van de dag eten, maar wij vinden ze vooral heel geschikt als basis voor een mooi dessert, waarbij je de Canelés ‘Caramel Noir’ kunt combineren met bijvoorbeeld rood fruit en goed ijs. Een drupje rum op het nog warme cakeje doet ook wonderen.
Traktatie
De croissants van Fort Negen zijn op zich al een reden om een bezoekje te brengen aan de bakkerij. Bij Crisp kun je de meest weldadige variant in huis halen. De Croissant Amandel-Frangipane heeft een smeuïge vulling waarin de smaak van amandel een fantastische hoofdrol speelt. Ook deze moeten thuis even in de oven. De croissants zijn lekker groot en de vulling is zoet, maar niet te zoet dankzij de nootachtige tonen van de amandel. Een traktatie.
Dan is er nog het brood, het product waar het voor Fort Negen mee begon. Bakker Maarten reisde de wereld over om alles te leren over het bakken van brood, kneden van deeg en het kiezen van de ingrediënten. Het leverde hem bij terugkomst een plekje op in de keukenbrigade van restaurant De Kas. Van daaruit is (even in het kort) Fort Negen ontstaan. Desembrood is dus het kloppend hart van de bakkerij en we kunnen wel stellen dat Fort Negen deze geperfectioneerd heeft.
Supervers
Het brood dat je bij Crisp kunt bestellen komt, net als de andere producten, bevroren bij je thuis. Zodoende kun je het afbakken op elk gewenst moment en is je desembrood altijd supervers. Het brood van Fort Negen weet zich op positieve wijze te onderscheiden van de doorsnee Nederlandse boterhammen door zijn heerlijk knapperige korst, de fijne ‘chewy bite’ en het lichte zuurtje. Hoe fijn is het om dit brood vers af te bakken in je eigen huis, waardoor je jezelf kunt trakteren op nog warme plakken brood met je favoriete beleg. Wat er overblijft aan restjes brood kun je gebruiken voor de broodpudding (die we niet hebben getest).
Last but not least is er ook nog de mogelijkheid om het boek van Fort Negen te bestellen. Mocht je plannen hebben om ooit thuis brood te gaan bakken of doe je dit al en wil je je technieken verbeteren? Dan is dit boek een geweldig naslagwerk. En er is meer. Na heel veel uitleg over brood volgen er variaties, vullingen en recepten voor onder andere patisserie, sauzen, koji, mozzarella, kombucha en kvass.




