Crisp heeft heerlijk bier met wilde kruiden

Wilder Blond

Speciaal gebrouwen voor Crisp bij Van Moll in Eindhoven: Wilder Blond, een alcoholarm bier met bijzondere ingrediënten. Het bier is namelijk een samenwerking met Wilder Land, dat zich op unieke wijze inzet voor biodiversiteit.

Bij Crisp ligt de focus op voedsel dat eerlijk en duurzaam is geproduceerd en als het kan ook nog van dichtbij komt. Dit bier voldoet aan al deze punten. Daarnaast smaakt de Wilder Blond ook nog eens net even anders dan standaard alcoholarme of alcoholvrije bieren. Wij durven zelfs te zeggen: het bier smaakt beter dan dat van de meeste alcoholarme concurrenten.

Verwilderen

Dat komt door de inbreng van Wilder Land. Wat zij namelijk doen is de Nederlandse natuur stapje voor stapje te laten verwilderen. Op het gebied van biodiversiteit scoort Nederland namelijk erbarmelijk slecht. Gelukkig zijn er mensen die daar iets aan doen. Bij Wilder Land zaaien ze stroken land in met wilde kruiden. Bijvoorbeeld bij boeren langs hun akkers en weilanden. Op de inheemse planten in deze groenstroken komen weer allerlei vogels en insecten af.

Het blijft hierbij niet bij het slechts zaaien van de lokale plantensoorten, maar er is ook sprake van een oogst. Van de inheemse (on)kruiden maakt Wilder Land bijvoorbeeld thee of kombucha én bier. Speciaal voor Crisp zijn de kruiden van Wilder Land verwerkt in een fris blond bier van Van Moll. Hierbij zitten naast water, hop, mout, haver en gist ook lindebloesem, vlierbloesem, kamille, karwei en rozenblad.

Blikje in de zon

Als je een eerste slok neemt van dit bier met slecht 0.3% alcohol proef je naast het typische frisbittere van het bier ook een smaak die ergens aan honing doet denken. Concentreer je je echt op de smaak dan haal je de vlierbloesem en de kamille zeker uit. Het is echt een aangenaam en doordrinkbaar bier dat op fraaie wijze het nagenoeg ontbreken van de alcohol compenseert met een bijzonder smaakpalet. Na het eerste blikje in de zon in de tuin ging daarom al snel een tweede blik open. Een bewijs dat het bier is goedgekeurd.

Alcoholarm (of alcoholvrij) bier begint steeds populairder te worden. Dat komt mede doordat er steeds betere bieren in deze categorie worden gemaakt. Het is perfect voor mensen die bijvoorbeeld met de auto moeten rijden of medicijnen gebruiken die slecht samengaan met alcohol. Een andere goede reden om af en toe voor alcoholarm/vrij te kiezen is als alternatief voor frisdrank. Als je bijvoorbeeld op de calorieën wil letten kun je kiezen voor light-frisdranken maar die zitten vol met ongezonde zoetstoffen en andere bewerkte rommel. Een alcoholarm biertje is laag in calorieën en bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten. Een slimme keuze dus.

Het Wilder Blond-bier is exclusief te koop bij Crisp.

Wilder Blond