De groenten van het seizoen volgens Henry Hargreaves

groente van het seizoen
Januari: andijvie, roodlof, bloemkool, knolraap, prei

Als het op inventieve voedselfotografie aankomt is Henry Hargreaves de beste in het vak. Steeds vaker werkt hij hierbij samen met stilist Caitlin Levin. Bijvoorbeeld in dit project over seizoensgroenten.

Het volgen van de seizoenen in de keuken en tijdens het doen van de boodschappen is een verstandige keuze. De groente en het fruit van het seizoen is vaak goedkoop en hartstikke vers. Als je het aanbod in de supermarkt of bij de groenteboer goed volgt zal je ook creatiever gaan koken.

12 maanden

Henry Hargreaves en Caitlin Levin zijn op een andere manier creatief bezig geweest. Zij verzamelden per maand het aanbod van groente, fruit en kruiden en maakte daar composities van die ze op een scanner legden. Het resultaat bestaat uit 12 smakelijke collages met seizoensgroenten.

groente van het seizoen
Februari: papaja, radijs, uien, clementines, oregano, passievrucht, bieslook
groente van het seizoen
Maart: asperges, artisjokken, bimi, sperziebonen
groente van het seizoen
April: lente-uien, paarse aardappels, muizen (dat zijn kleine aardappels), wortels en kruiden
groente van het seizoen
Mei: wortels, limoenen, doperwten, knoflookscheuten, courgettes
groente van het seizoen
Juni: tuinbonen, bieslook, abrikozen, kersen, pruimen, suikererwten, perziken, bosbessen, aardbeien, radijs
groente van het seizoen
Juli: vijgen, pruimen, oregano, okra, frambozen, uien
groente van het seizoen
Augustus: tomaten en basilicum
groente van het seizoen
September: maïs, knoflook, bonen, augurken, aardpeer, goudbes en dille
groente van het seizoen
Oktober: paddenstoelen en kruiden
groente van het seizoen
November: rodekool, paksoi, sjalotten, bloemkool, tangelo (een kruising tussen mandarijn en grapefruit), granaatappel en aardpeer
groente van het seizoen
December: peren, aardappels, salie, rozemarijn, spruitjes, kaki, sjalotten, nootmuskaat, mandarijnen, cranberry’s