Als het op inventieve voedselfotografie aankomt is Henry Hargreaves de beste in het vak. Steeds vaker werkt hij hierbij samen met stilist Caitlin Levin. Bijvoorbeeld in dit project over seizoensgroenten.
Het volgen van de seizoenen in de keuken en tijdens het doen van de boodschappen is een verstandige keuze. De groente en het fruit van het seizoen is vaak goedkoop en hartstikke vers. Als je het aanbod in de supermarkt of bij de groenteboer goed volgt zal je ook creatiever gaan koken.
12 maanden
Henry Hargreaves en Caitlin Levin zijn op een andere manier creatief bezig geweest. Zij verzamelden per maand het aanbod van groente, fruit en kruiden en maakte daar composities van die ze op een scanner legden. Het resultaat bestaat uit 12 smakelijke collages met seizoensgroenten.
Februari: papaja, radijs, uien, clementines, oregano, passievrucht, bieslookMaart: asperges, artisjokken, bimi, sperziebonenApril: lente-uien, paarse aardappels, muizen (dat zijn kleine aardappels), wortels en kruidenMei: wortels, limoenen, doperwten, knoflookscheuten, courgettesJuni: tuinbonen, bieslook, abrikozen, kersen, pruimen, suikererwten, perziken, bosbessen, aardbeien, radijsJuli: vijgen, pruimen, oregano, okra, frambozen, uienAugustus: tomaten en basilicumSeptember: maïs, knoflook, bonen, augurken, aardpeer, goudbes en dilleOktober: paddenstoelen en kruidenNovember: rodekool, paksoi, sjalotten, bloemkool, tangelo (een kruising tussen mandarijn en grapefruit), granaatappel en aardpeerDecember: peren, aardappels, salie, rozemarijn, spruitjes, kaki, sjalotten, nootmuskaat, mandarijnen, cranberry’s
Volg ons op Facebook
Begin met typen om resultaten te bekijken of druk op ESC om te sluiten