Dit eten de schurken uit de verhalen van James Bond

voedsel voor schurken

Eten speelt een grote rol in de boeken die auteur Ian Fleming over de beroemde spion James Bond schreef. In elk boek zit wel een passage waarin de schurk van het verhaal aan een maaltijd zit.

Fotograaf Henry Hargreaves en foodstilist Charlotte Omnès maakte de maaltijden na uit deze boeken en maakte daarvan vervolgens een mooie fotoserie. Op iedere afbeelding zie je het eten en drinken en de bewuste passage uit het boek.

De originele verhalen van Ian Fleming over James Bond spelen zich vaak af in een setting van enorme luxe en rijkdom. De slechteriken uit de boeken waren vaak excentriekelingen met heel veel geld. Je ziet ook onder de tekst op iedere foto uit welk jaar het verhaal komt. Luxe maaltijden en zeker exotische waren voor maar heel weinig mensen weggelegd.

Thunderball
Thunderball – Spaghetti Bolognese met gehakte knoflook en een glas Chianti.
You Only Live Twice
You Only Live Twice – Kobe Beef
Moonraker
Moonraker – Gebakken Tong met Welsh rarebit en koffie
Diamonds Are Forever
Diamonds Are Forever – Biefstuk, gerookte zalm en een medium dry Martini
The Spy Who Loved Me
The Spy Who Loved Me – Eieren, spek en toast.
Live & Let Die
Live & Let Die – Venusschelpen, gefrituurde kip met spek en maïs.
From Russia With Love
From Russia With Love – Perzik met gerookte ham
On Her Majesty's Secret Service
On Her Majesty’s Secret Service – Huisgemaakte paté, en kip in roomsaus.
Goldfinger
Goldfinger – Krab en wodka-martini
The Man With The Golden Gun
The Man With The Golden Gun – Eggs Benedict en Walker’s DeLuxe Bourbon
Dr. No
Dr. No – Kreeft en fruit