Het verschil tussen arm en rijk op de eettafel

het verschil tussen arm en rijk
Hedendaags Noord-Korea

Het verschil tussen arm en rijk is nergens zo goed zichtbaar als op de eettafel. Simpel gezegd: wie genoeg geld heeft kan goed eten en wie arm is niet. Fotograaf Henry Hargreaves en stilist Caitlin Levin brengen dit knap in beeld.

In hun serie Power Hungry zie je twee kanten van een tafel vol met eten. Aan de ene kant zie je een typische maaltijd van iemand die een goede en luxe maaltijd kan veroorloven en aan de andere kant een maaltijd van iemand die met weinig geld er het beste van moet maken. De foto hierboven is een mooi voorbeeld. In het hedendaagse Noord-Korea eten de mensen met macht duur en geïmporteerd voedsel als Zwitserse kaas en zoetigheden uit Frankrijk, terwijl een gewone burger vaak niet verder komt dan een kom bouillon en wat biscuit.

Syrië en de Verenigde Staten

Dit soort tegenstellingen zijn het sterkst in landen waar een dictatuur heerst, waar een handvol gelukkigen de macht heeft of waar oorlog heerst. Dat laatste zie je op de indrukwekkende foto van hedendaags Syrië. Opvallend is ook dat de Verenigde Staten een plek in de serie Power Hungry heeft gekregen. Daar is geen oorlog en ook geen dictatuur (Donald Trump is echt door de Amerikanen zelf gekozen), maar het verschil tussen arm en rijk is ook daar enorm groot.

Op de website My Modern Met kun je een interview met Henry Hargreaves over deze fotoserie lezen.

het verschil tussen arm en rijk
Frankrijk voor de Revolutie
het verschil tussen arm en rijk
Hedendaags Syrië
het verschil tussen arm en rijk
Het oude Egypte
het verschil tussen arm en rijk
Het Romeinse Rijk
het verschil tussen arm en rijk
Hedendaags Amerika