De kunst van het oud worden verklaard

David van Bodegom - Het geheim van de schildpad

Welke factoren zorgen ervoor dat we wel of niet oud worden? En waarom worden sommige dieren heel oud en andere niet? Op deze vragen krijg je een antwoord in Het geheim van de Schildpad van verouderingswetenschapper David van Bodegom.

We willen allemaal wel in goede gezondheid een hoge leeftijd bereiken. Maar hoe doe je dat? En heb je zelf wel alles in de hand? Als je wil weten hoe dit zit, zul je dit boek moeten lezen. Van Bodegom neemt ons mee naar het dierenrijk om te laten zien waarom sommige dieren (of organismen) heel oud worden en andere niet.

Stap voor stap komen er voorbeelden voorbij van dieren die zich perfect weten aan te passen aan de omstandigheden. Denk aan de mogelijkheid om te herstellen van verwondingen, het houden van een winterslaap of het hebben van vleugels. Elk hoofdstuk staat vol met interessante feiten over de bijzondere dierenwereld.

Gezond oud worden

In de laatste hoofdstukken gaat het over de mens. En lees je waarom we wel of niet oud worden en wel of niet ziek worden. Ook lees je tips die je kunnen helpen om gezond oud te worden. Deze zijn op zich niet nieuw, maar de manier waarop David van Bodegom ze weet te onderbouwen is heel sterk en plausibel.

Het geheim van de Schildpad is een prettig leesbaar boek dat gevuld is met fantastische weetjes over dieren, interessante wetenschap en tips voor een beter leven. Een aanrader!