Adembenemende foto’s van David Yarrow in Kunsthuis Amsterdam

David Yarrow in Kunsthuis Amsterdam
David Yarrow – Before Man Amboselli Kenya 2019 (Alle foto’s © David Yarrow, met dank aan Kunsthuis Amsterdam)

Kunsthuis Amsterdam presenteert binnenkort het bijzondere werk van David Yarrow. De wereldberoemde natuurfotograaf is half november in onze hoofdstad voor zijn boeklancering en een overzichtstentoonstelling.

Londen, Vancouver, Chicago, Monaco, Los Angeles, Oslo en New York. Het is slechts een kleine greep van steden die wildlife-fotograaf David Yarrow in korte tijd aandoet. Op 9 en 10 november brengt hij in het kader van deze wereldtournee ook een bezoek aan Amsterdam. Yarrow, geboren in Schotland en woonachtig in Londen, promoot zijn nieuwe boek. Het is een prachtige publicatie geworden van ruim 350 pagina’s.

Behoud van dieren in het wild

Behalve zijn boek, wil David Yarrow ook graag zijn werk en inzet voor wildlife preservation onder de aandacht brengen. Hij is hier al geruime tijd erg succesvol in. Waar de fotograaf verschijnt, stromen liefhebbers in groten getale toe om zijn opzienbarende foto’s te bekijken. Door zijn sterrenstatus – de fotograaf mag Europese Koningshuizen en de groten der aarde tot zijn persoonlijke vriendenkring rekenen – lukt het Yarrow om hoge bedragen in te zamelen voor programma’s die zich inzetten voor het behoud en de bescherming van kwetsbare diersoorten. De fotograaf is heel dankbaar voor deze positie.

Beeldende kunst

Eigenlijk overstijgt het werk van David Yarrow het genre Wildlife Photography. Zijn foto’s worden wereldwijd verzameld en getoond als beeldende kunst. Onontgonnen regenwouden, bevroren Arctische toendra’s en uitgestrekte Afrikaanse woestijnen; de natuurfotograaf ging de afgelopen decennia geen gevaar of uitdaging uit de weg om de schoonheid van onze diersoorten vast te leggen.

Yarrow heeft hiermee een goede reputatie opgebouwd en weet met zijn bijzondere foto’s een miljoenenpubliek te bereiken. Naast fotograaf en kunstenaar is hij ook natuurbeschermer en een groot deel van alle verkoop van zijn foto’s en boeken komt ten goede aan de stichtingen WildAid en Tusk, waarvan hij ambassadeur is.

Solo-expositie en boeklancering

Het nieuwe boek van David Yarrow toont een prachtig fotografisch verslag. Het is een intieme weergave van een aantal van ’s werelds interessantste diersoorten en culturen. Het boek mag eigenlijk niet ontbreken in je collectie koffietafelboeken. De overzichtstentoonstelling in Kunsthuis Amsterdam is de grootste en meest complete expositie van Yarrow’s werk tot nu toe. De fotograaf zal op zaterdag 9 en zondag 10 november van 12:00 tot 15:00 uur aanwezig zijn voor een toelichting op zijn werk en het signeren van zijn boeken.

Kunsthuis Amsterdam is geopend van woensdag tot en met zondag. De expositie van David Yarrow is te bezichtigen van zaterdag 9 november t/m zondag 15 december.

David Yarrow in Kunsthuis Amsterdam
David Yarrow – A Street Car Named Desire
David Yarrow in Kunsthuis Amsterdam
David Yarrow – All You Need Is Love
David Yarrow in Kunsthuis Amsterdam
David Yarrow – Coyote Ugly Montana 2019
David Yarrow in Kunsthuis Amsterdam
David Yarrow – Diamonds in the Sky Alaska 2018
David Yarrow in Kunsthuis Amsterdam
David Yarrow – Don’t crack under pressure with Cara Delevinge
David Yarrow in Kunsthuis Amsterdam
David Yarrow – Rajasthan India 2019
David Yarrow in Kunsthuis Amsterdam
David Yarrow – The Emperor of the North Alaska 2018
David Yarrow in Kunsthuis Amsterdam
David Yarrow – The Happy Bear 2018
David Yarrow in Kunsthuis Amsterdam
David Yarrow – The Untouchables 2018
David Yarrow in Kunsthuis Amsterdam
David Yarrow in actie