Finalisten National Geographic Fotowedstrijd bekend

National Geographic Fotowedstrijd 2017
Frank Dröge, zeearenden in Polen (2016)

Dit jaar konden beroeps- en amateurfotografen weer meedoen aan de National Geographic Fotowedstrijd. De inzendtermijn van deze wedstrijd is onlangs gesloten. Uit de vele schitterende foto’s die zijn ingezonden, heeft de jury selectie gemaakt. Vanaf nu kun je stemmen op jouw favoriete foto!

De National Geographic Fotowedstrijd 2017 stond open voor iedereen, of je nu dagelijks bezig bent met fotografie of als liefhebber regelmatig een foto maakt. Van de zomer werd de oproep gedaan om je favoriete foto te delen en je verhaal te vertellen. Inzenden kon voor 3 categorieën: Dier, Mens en Landschap. Per categorie kon 1 foto worden geüpload.

3 categorieën, 15 finalisten per categorie

Vandaag zijn er 15 finalisten per categorie bekendgemaakt. Deze finalisten zijn gekozen door de vakjury die bestaat uit: Aart Aarsbergen ( hoofdredacteur Nederlandse editie National Geographic), Hunberto Tan (presentator en fotograaf), Sacha de Boer ( fotograaf en voormalig nieuwslezer van het NOS-achtuurjournaal), Jasper Doest (fotograaf, waarvan de foto’s geregeld in National Geographic te vinden zijn) en Ilvy Njiokiktjien (Nieuws- & documentairefotograaf).

Publiekswinnaar en vakjurywinnaar

Per categorie zullen er 2 winnaars zijn: een publiekswinnaar en een vakjurywinnaar. Laatstgenoemde wordt uiteraard gekozen door de vakjury. Op de publiekswinnaar kan vanaf heden door iedereen worden gestemd. Per categorie kun je 1 stem uitbrengen. Stemmen is mogelijk tot 15 oktober. Op 22 november zullen dan de winnaars bekend worden gemaakt tijdens een feestelijke uitreiking in Hotel Arena.

Wat een prachtige foto’s zijn er geselecteerd door de jury! Wij zijn onder de indruk. We hebben lukraak wat foto’s geselecteerd voor dit artikel, maar ze zijn allemaal de moeite waard natuurlijk. Stem ook mee!

National Geographic Fotowedstrijd 2017
Bert Metz, drie bruggen in Rotterdam (2017)
National Geographic Fotowedstrijd 2017
Ineke van Kempen – landschap Toscane met Villa Belvedere (2017)
National Geographic Fotowedstrijd 2017
Michel Boeijen – het noorderlicht in Groenland (2008)
National Geographic Fotowedstrijd 2017
Richard van Aken, oude Chinese man leest wijze woorden van Mao (2009)
National Geographic Fotowedstrijd 2017
Wouter Vroom, konikveulen drinkt bij moeder
National Geographic Fotowedstrijd 2017
Gerard Roosenboom, Rabari-man in Gujarat, India (2017)