Intrigerende stillevens van fotograaf Frank van Driel

Frank van Driel - Eduard Planting Gallery
Frank van Driel, Worth Investigating uit de serie Calculated, 2017

In de Amsterdamse Eduard Planting Gallery toont Frank van Driel momenteel zijn expositie Celebrating Harvest. De Nederlandse kunstfotograaf maakt eigentijdse stillevens en zijn nieuwste werk refereert wederom aan schilderkunst uit de 17de eeuw.

Frank van Driel (1966) werkt voornamelijk vanuit zijn eeuwenoude atelier in Den Bosch. Hij fotografeert hier alleen met daglicht. Van Driel heeft een grote passie voor puurheid en dat is terug te zien in zijn werk. Verder dient hoofdzakelijk de natuur als inspiratiebron voor zijn traditioneel ogende stillevens.

Melodramatische stillevens

In de serene stillevens worden verleden, heden en toekomst met elkaar verbonden. Antieke objecten van glas, zilver, aardewerk en tin gaan een intrigerend samenspel aan met wild, vis, bloemen en vruchten. De artistieke compositie van de voorwerpen is opgebouwd volgens het concept Harvest-Shoot-Eat.

Carrière

Het autonome werk van Frank van Driel is opgenomen in collecties van bedrijven, hotels en privéverzamelaars. Daarnaast zijn zijn foto’s gepubliceerd in magazines. Verder heeft hij werk gepresenteerd op kunstbeurzen als PAN Amsterdam, KunstRAI, Rotterdam Contemporary Art Fair en TEFAF Maastricht. In de foto’s van Frank van Driel zitten overigens visuele boodschappen verborgen. Deze weerspiegelen zijn kijk op de wereld.

Celebrating Harvest is te zien in Eduard Planting Gallery t/m zaterdag 3 februari 2018

Eduard Planting Gallery | Fine Art Photographs
Eerste Bloemdwarsstraat 2, Amsterdam
Geopend: woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur

Frank van Driel - Eduard Planting Gallery
Frank van Driel, The Naked Truth uit de serie Calculated, 2017
Frank van Driel - Eduard Planting Gallery
Frank van Driel, Exotics uit de serie Perfect Sense, 2017
Frank van Driel - Eduard Planting Gallery
Frank van Driel, Just The Pearl II uit de serie The Marriage, 2017
(Locatie: Atelier ‘Het Pand’, ‘s-Hertogenbosch)