Foam presenteert indrukwekkend werk van fotograaf Mous Lamrabat

Foam - Mous Lamrabat
Warning, 2021 © Mous Lamrabat / Loft Art Gallery

Vanaf 28 mei toont Foam het werk van de Belgisch-Marokkaanse fotograaf Mous Lamrabat. In Blessings From Mousganistan laat de bekende fotograaf zowel zijn liefde voor mode als zijn Belgisch-Marokkaanse nationaliteit zien.

Het Amsterdamse fotografiemuseum heeft een primeur, want het is de eerste keer dat een solotentoonstelling van Mous Lamrabat te zien is in Nederland. Het werk van de fotograaf is populair. Vaak is het licht absurd, soms provocerend maar altijd kleurrijk en speels. Zijn foto’s worden regelmatig afgedrukt in magazines als Vogue en Esquire. In de serie Blessings From Mousganistan probeert Lamrabat een een brug te slaan tussen verschillende culturen door onder andere traditionele klederdracht zoals boerka’s met logo’s van bekende merken te combineren.

Blessings From Mousganistan

In Foam stap je een kleurrijke en eclectische oase binnen die Mous Lamrabat speciaal heeft gecreëerd. De fotograaf neemt je mee naar een plek waar het leven vredig is en mensen geliefd zijn, waar je ook vandaan komt of waar je ook naartoe gaat. Door vormen van bekende symbolen en afbeeldingen, zoals bijvoorbeeld het Nike logo, op een andere manier te gebruiken, verandert Lamrabat het begrip ‘normaal’.

In zijn tentoonstelling biedt de fotograaf de bezoeker de kans om het werk van dichtbij te zien. Naast diverse foto’s bevat Blessings From Mousganistan ook een installatie bestaande uit verschillende gebedsvlaggen met afbeeldingen van de liefde. De installatie is een reactie op de aanhoudende stroom vluchtelingen uit alle delen van de wereld. De kunstenaar wil de bezoeker eraan herinneren om voor elkaar te zorgen en, belangrijker nog, om zonder onderscheid voor iedereen te zorgen, ongeacht hun huidskleur of afkomst.

Over Mous Lamrabat

Kunstenaar Mous Lamrabat (Marokko, 1983) werd geboren in Noord-Marokko en groeide op in Vlaanderen, België. Hij is een autodidacte fotograaf die afstudeerde met een diploma Interieurvormgeving aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Zijn werk is internationaal gepubliceerd in diverse tijdschriften, zoals Vogue Arabia, Vogue Men, Vogue US, Tush, Stylist, Esquire enNumero. In 2020 maakte Mous deel uit van de groepstentoonstelling Just Pictures, samengesteld door Antwaun Sargent.  In 2021 had hij vervolgens een solotentoonstelling in fotografiemuseum FOMU in Antwerpen. Ook exposeerde hij zijn werk voor 1-54 African Art Fair, bij Christies New York en Parijs.

De tentoonstelling Blessings From Mousganistan is van 28 mei t/m 12 oktober 2022 te zien in Foam Fotografiemuseum Amsterdam. In het kader van Foam Forward worden er rondom deze tentoonstelling ook ook verschillende activiteiten georganiseerd voor Amsterdamse jongeren tussen 15-25 jaar. Lees hier meer over op foam.org/programme.

Foam - Mous Lamrabat
XRated#1, 2017 © Mous Lamrabat / Loft Art Gallery
Foam - Mous Lamrabat
Mashallah with extra cheese, 2021 © Mous Lamrabat / Loft Art Gallery
Foam - Mous Lamrabat
Thé à la Swag, 2018 © Mous Lamrabat / Loft Art Gallery
Foam - Mous Lamrabat
Luv Ryders, 2021 © Mous Lamrabat / Loft Art Gallery
Foam - Mous Lamrabat
Slow it down, 2017 © Mous Lamrabat / Loft Art Gallery