TINY [BAU]HAUS is een moderne interpretatie

100 jaar Bauhaus

TINY [BAU]HAUS

Dit jaar vieren we dat het 100 jaar geleden is dat Walter Gropius Bauhaus oprichtte. Onderdeel van de festiviteiten is de creatie van een moderne interpretatie van het Bauhaus.

In opdracht van het Duits Verkeersbureau heeft DUS Architects een TINY [BAU]HAUS gemaakt. Het huisje van 8 vierkante meter pas perfect bij de hedendaagse trend van de tiny houses en is geheel gemaakt met behulp van een 3D-printer. Een techniek die de leerlingen van Bauhaus maar al te graag tot hun beschikking hadden gehad.

Functionaliteit, eenvoud en strakke vormen kenmerken de ontwerpen van Bauhaus. Al deze elementen zie je terug in het TINY [BAU]HAUS. Zelfs de kenmerkende rode deur van het schoolgebouw in Dessau is te herkennen. Als is de deur in het nieuwe ontwerp in werkelijkheid een pui die je open en dicht kunt schuiven.

VR-bril

Eenmaal binnen in het TINY [BAU]HAUS kun je met behulp van een VR-bril virtueel rondlopen in de werkkamer van Walter Gropius. Hiervoor kreeg het Duits Verkeersbureau hulp van de Bauhausuniversiteit in Weimar. Het komende jaar maakt het huis een rondje door Europa, zodat je met eigen ogen het geprinte huis en de virtuele kamer kunt bewonderen.

Van 11 april tot en met 5 mei staat het TINY [BAU]HAUS in Rotterdam bij Het Nieuwe Instituut. Verder doet het huis ook nog Parijs, Barcelona, Marseille, Wenen, Praag, Budapest en Kopenhagen aan. Op de website van het Duits Verkeersbureau vind je alle data en locaties. Ook kun je daar terecht voor meer informatie over Bauhaus-bestemmingen in Duitsland. Naast Weimar en Dessau zijn dat bijvoorbeeld ook dichterbij gelegen steden als Celle.

TINY [BAU]HAUS

TINY [BAU]HAUS

TINY [BAU]HAUS

TINY [BAU]HAUS
Met deze printer is het huis gemaakt