Het AURA van fotograaf Jasper Abels

AURA-Demonstration-Jasper-Abels

Na jaren te hebben gewerkt als (mode)fotograaf en casting director werd het voor Jasper Abels tijd een nieuwe weg in te slaan. Hij verruilde de grote stad voor een klein dorp en betrok een boerderij. Vanuit deze plek richtte hij het collectief AURA op. Met dit maatschappelijk verantwoorde initiatief wil hij een nieuw bewustzijn creëren binnen de modewereld.

De boerderij van Jasper Abels, De Boederie geheten, ligt in De Lutte in Overijssel. Het herbergt een boerderij, studio, kantoor en werkplaats. De plek wordt omgeven door bossen, weilanden en dieren. Deze natuurlijke omgeving dient als enorme inspiratiebron. De Boederie is ook wel ´s werelds eerste ´fashion farm´. Het is een culturele broedplaats waar verschillende mode-, muziek- en kunstevenementen plaatsvinden.

Natuur als inspiratiebron

Sinds zijn afstuderen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag heeft fotograaf Jasper Abels gewerkt voor internationale klanten en tijdschriften. Waaronder namen als i-D Magazine, Vogue, Harper’s Bazaar, Claes Iversen, David Laport en Tommy Hilfiger. Abels vond het echter tijd worden voor een nieuwe stap in zijn carrière. Hij voelde dat hij zichzelf opnieuw moest uitdagen, maar dat lukte niet in het drukke Amsterdam. Het was tijd om terug te gaan naar zijn roots in het oosten van Nederland. Hij streek neer in Twente. Omgeven door de schoonheid en rust van de natuur kwam hij erachter wat hij wilde. Hier werd AURA geboren.

Groeiend bewustzijn

Telkens valt het Jasper Abels op dat er iets ontbreekt in de modewereld. Er moet volgens hem meer ruimte komen voor persoonlijkheid en creatief talent. Schoonheid en mode dienen te worden ingezet als instrument om een bepaald bewustzijn te creëren. Bewustzijn voor de natuur en fundamentele waarden zoals gelijkheid, solidariteit en duurzaamheid.

Schoonheid en diepgang

Abels wil geen gewone sexy foto’s maken van mooie modellen. Er is meer diepgang nodig. Hij richt zich op het ontwikkelen en koesteren van talent en heeft daarmee een collectief gecreëerd dat geeft om deze planeet. AURA is zijn modellencollectief. Abels zet het uiterlijk van zijn modellen in voor een betere wereld. Door hun verschillende kleuren en persoonlijkheden geven ze AURA vorm.

Liefde voor elkaar en voor onze planeet

AURA biedt een andere perceptie. Het is een milieubewust platform waar nieuwe ervaringen met mode, muziek en digitaal beeld worden opgedaan. Met AURA koppelt Jasper Abels projecten aan goede doelen. Een percentage van de opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel dat in overleg met het collectief is gekozen. Met zijn initiatief is Jasper Abels koploper in de overgang naar een vernieuwde mode-industrie. Veel mensen kunnen een voorbeeld aan hem nemen.

AURA-Boerderie-recycle-Jasper-Abels

AURA-Flamingo-Jasper-Abels
20% van het bedrag voor deze print wordt gedoneerd aan het New Mexico Wildlife Center

AURA-orange-beauty-Jasper-Abels

AURA-Papegaai-Jasper-Abels

AURA-rainbow-Jasper-Abels

Dorith-mous-boederie-Jasper-Abels
Model Dorith Mous
Estella-Brons-&-Lemmie-van-den-berg-Boederie-Jasper-Abels
Modellen Estella Brons en Lemmie van den Berg
Jordy-Baan-Boederie-Jasper-Abels
Model Jordy Baan
Muna-Mahamed-David-Laport-Boederie-Jasper-Abels
Model Muna Mahamed in David Laport
Ton-Heukels-Unicorn-Boerderie-Jasper-Abels
Model Ton Heukels

Foto’s: Jasper Abels