Contour Gallery toont winnende foto’s Life Framer

Contour Gallery Life Framer
Life Framer Edition VI © Seunggu Kim

In Contour Gallery is vanaf 28 november een verrassende expositie te zien. Ontdek in Rotterdam het werk van de 24 winnaars van de Life Framer Photography Prize.

Drie weken lang toont Contour Gallery de hoogtepunten van de zesde editie van de Life Framer Photography Prize, die als reizende fototentoonstelling Rotterdam, Parijs, Arles en Milaan aandoet. De collectie bestaat uit het indrukwekkende werk van ruim twintig opkomende fotografen. Zij zijn in 2019/2020 als winnaars zijn gekozen.

Terugkerende competitie

De Life Framer Photography Prize is een terugkerende competitie, waarbij elke maand een nieuw thema wordt gekozen. Ieder thema, van Street Life tot Colors tot Civilization, is bedacht om creativiteit aan te moedigen. Per thema wordt iedere keer de beste foto geselecteerd.

Het resultaat is een selectie van prachtige en prikkelende beelden. Kom kijken en ervaar de indrukwekkendste conceptuele, documentaire-, portret-, straat- en reisfotografie van het moment. De foto’s zijn gemaakt door kunstenaars afkomstig uit allerlei landen, van Oostenrijk tot Australië en van India via Rusland tot de Verenigde Staten.

De vakkundige jury bestaat onder andere uit: Todd Hido, Bruce Gilden, Martin Parr, Philip LorcadiCorcia en Alex Prager. Dit zijn topfotografen, curatoren en redacteuren van onder andere Tate Modern, MoMA en The New York Times.

Over Life Framer

Life Framer is een onafhankelijk platform voor het ontdekken van hedendaagse fotografie van opkomende en gevestigde kunstenaars wereldwijd. Het wordt ondersteund door een groeiende gemeenschap van fotografen en is opgericht om de creatieve cultuur online en offline te promoten. De door het platform uitgereikte prijzen krijgen internationaal veel waardering.

De expositie Life Framer Photography Prize VI is te zien van 28 november t/m 19 december 2020 in Contour Gallery. Vanwege coronamaatregelen mogen maar 4 mensen tegelijk aanwezig zijn in de galerie. Een reservering is echt niet nodig (behalve voor het openingsweekend).

Contour Gallery
Josephstraat 164
Rotterdam

Openingstijden:
Donderdag en vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur
zaterdag van 13.00 tot 17.00
Woensdag en zondag alleen op afspraak

Contour Gallery Life Framer
Life Framer Edition VI © Gajan Balan
Contour Gallery Life Framer
Life Framer Edition VI © Rosa Mariniello
Contour Gallery Life Framer
Life Framer Edition VI © Evan Hancock
Contour Gallery Life Framer
Life Framer Edition VI © Francesca Moore