Het prachtige blauw van Sint Maarten

Prachtig blauw op St. Maarten

Vandaag is het Blue Monday. Volgens sommigen de depressiefste dag van het jaar. Om die somberheid te doorbreken, willen we het graag met je hebben over het prachtige blauw van Sint Maarten.

Op dit eiland zijn wel honderden tinten blauw te vinden, de een nog mooier dan de ander. De ideale manier om de term Blue Monday om te buigen naar iets moois. In plaats van somberen over het grauwe weer in Nederland en het saaie leven tijdens de lockdown laten we je dromen van een reis naar The Friendly Island in de Caraïbische Zee.

Stranden en de blauwe zee

Prachtig blauw op St. Maarten
Mullet Bay

Een logische stap om te beginnen over de pracht van St. Maarten is met de stranden. Het eiland kent 37 stranden, waar je kunt genieten van de blauwe zee, het heerlijke weer en de relaxte eilandsfeer. Je zou in theorie tijdens je vakantie elke dag een ander strand kunnen bezoeken, maar waarschijnlijk ontdek je al snel jouw favoriet.

Het 3 kilometer lange Great Bay Beach ligt bij de hoofdstad Philipsburg en is daarom goed te combineren met een dag shoppen en cultuursnuiven. Natuurliefhebbers moeten zeker naar Guana Bay, want vanaf hier wandel je in nog geen uur naar de prachtige, natuurlijke zwembaden bij Geneve Bay. Sportieve vakantiegangers bezoeken Dawn Beach en Mullet Beach om al snorkelend de onderwaterwereld van St. Maarten te ontdekken.

Blauwe vogels spotten

Prachtig blauw op St. Maarten
Maho Beach

Een bekend beeld van Sint Maarten is Maho Beach, waar de blauwe vliegtuigen van KLM heel laag over scheren. Het strand ligt namelijk op een steenworp afstand van Princess Juliana International Airport. Op de foto ziet het er al spectaculair uit, maar als je zelf met je voeten in het zand van Maho Beach staat, zal je ontdekken dat al je zintuigen worden geprikkeld. KLM vliegt twee keer per week met een directe vlucht vanuit Amsterdam naar St. Maarten. Grote kans dat je op Maho Beach dus een blue bird van KLM spot. Dat levert zeker een spectaculaire vakantiefoto op.

Duik in het blauwe water

Prachtig blauw op St. Maarten

St. Maarten is een paradijs voor duikers en andere watersportliefhebbers. Vooral voor duikers en snorkelaars is het een geweldige bestemming. Langs de rotsen en koraalriffen zijn talloze exotische vissen te ontdekken en duikers kunnen bij het Man of War Shoal Marine Park walvissen, dolfijnen en zeeschildpadden spotten. Er zijn ook tours te boeken waarbij je onder begeleiding de wereld onder water kunt ontdekken. Er zijn tours voor zowel beginners als gevorderden. Je boekt ze onder andere bij Blue Bubbles St. Maarten.

Ook op het water is van alles te doen. Dankzij de altijd aanwezige passaatwind is St. Maarten een uitstekende bestemming om te suppen, zeilen, kite-, wind- en golfsurfen. Stilzitten is dus absoluut niet nodig, maar mag natuurlijk wel. Aan jou de keuze.

Duik in de prachtigste blauwe zwembaden

Prachtig blauw op St. Maarten

Voor de verandering kun je ook een duik nemen in een van de vele prachtige zwembaden bij de hotels en resorts op het eiland. Voor fantastisch uitzicht op zee bezoek je Sonesta Ocean Point Resort, gelegen in Maho Bay. Met verschillende zwembaden, inclusief een edge pool, is het hier prima te vertoeven. En alsof dat nog niet genoeg was, loopt er ook een zwembad langs de kamers op de begane grond. Hier word je wakker en kun je vervolgens direct vanuit de achtertuin het zwembad inspringen. Een beter begin van jouw dag in het paradijs bestaat haast niet! Liefhebbers van zoetwaterbaden hebben keus uit drie verschillende zwembaden bij Divi Little Bay Beach Resort. Het resort, gelegen tussen Great Bay Beach en Little Bay Beach, heeft ook een infinity pool waarbij de blauwe tinten van het zwembad feilloos overgaan in het blauw van de zee.

Een blauwe cocktail bij zonsondergang

Prachtig blauw op St. Maarten
Holland House Beach Hotel

Sluit de dag af met een heerlijke cocktail in je hand. Holland House Beach Hotel is een van de oudste hotels van het eiland en staat bekend om haar relaxte cocktailbar en lounge met prachtig uitzicht. Geniet hier van cocktails tijdens zonsondergang en livemuziek voor de ultieme eilandsfeer. Bij Indigo Bay Beach, voorheen bekend als Cay Bay, vind je restaurant Indigo Beach waar je een heerlijke Blue Margarita drinkt en geniet van het ononderbroken uitzicht van de azuurblauwe wateren met Saba, één van de andere bovenwindse eilanden, in de verte. Ook geheel in thema is Blue Bitch Bar in Philipsburg, ideaal voor lokale gerechten en ijskoude drankjes met uitzicht op Great Bay.