Mysterieuze eilanden door Yvan Duque

eiland

Binnenkort reis ik af naar Vlieland voor een paar dagen op Into The Great Wide Open. Vanzelfsprekend heb ik enorm veel zin om naar dit prachtige eiland af te reizen. Dat is ook de reden dat ik op zoek ben gegaan naar kunst en eilanden.

Tijdens die zoektocht kwam ik het werk van de Franse illustrator Yvan Duque tegen. Hij blijkt, net als ik, een liefde (of fascinatie) voor eilanden te hebben. Hij heeft een serie gemaakt vol met donkere en mysterieuze eilanden. Alle kleuren op de tekeningen zijn donker en gedempt met uitzondering voor de groene natuur. Deze kleur springt er juist uit. Ook mooi aan deze illustraties is het feit dat de voorgrond bestaat uit duidelijke en scherpe lijnen en dat de achtergrond vager is en gemaakt lijkt met waterverf.

eiland

eiland

eiland

eiland