Hoe word je weer vrienden met je lijf?

Vrienden worden met je lijf

Veel mensen zitten niet lekker in hun vel. Ze schamen zich voor hun lichaam, voelen pijn of hebben vreemde klachten. Lisette Thooft, schrijver en rebalancer, legt uit hoe je weer vrienden kunt worden met je lijf.

In het boek Vrienden worden met je lijf helpt Lisette Thooft je op de goede weg. Ze legt eerst uit dat er een verschil is tussen jezelf mooi vinden en van jezelf houden. Daarna gaat ze stap voor stap belangrijke onderdelen van je lichaam langs en legt uit waar klachten vandaan kunnen komen en hoe je ze kunt laten verdwijnen.

Als je echt iets mankeert, dan is het belangrijk om langs de huisarts te gaan, maar veel mensen zitten met grote en kleine klachten waar de huisarts niet bij kan helpen. Pijnstillers halen bijvoorbeeld de oorzaak niet weg, maar bestrijden alleen de pijn die erop volgt. Lisette Thooft is van mening dat je lichaam je met pijn iets probeert te vertellen.

Acceptatie

Veel ‘vage’ klachten blijken een basis te hebben die dieper en verder ligt dan je denkt. In dit boek staan praktische tips om hiermee om te gaan en zo de weg richting acceptatie en oplossing in te slaan. Het is dus belangrijk dat je je tijdens het lezen van Vrienden worden met je lijf openstelt voor de ideeën van de schrijver.

De voorbeelden die worden genoemd, zijn divers en afkomstig van bekende en minder bekende therapieën, geneeswijzen, hulpmiddelen en theorieën. Van de ademhalingsoefeningen van Konstantin Buteyko tot het liggen op een spijkermatje. Aan het einde van elk hoofdstuk staan oefeningen die horen bij het behandelde lichaamsdeel. Door deze oefeningen te doen, ontstaat er een beter bewustzijn van je lichaam. Het proberen meer dan waard.