Bekijk hoe mooi pillen oplossen in water

We nemen allemaal wel eens een pil in. Of het nu een medicijn, supplement of pijnstiller is. Maar wat gebeurt er nu precies met zo’n capsule of tablet? Filmmaker Ben Ouaniche laat het ons zien.

Er is wel een groot verschil tussen het experiment van Ben Ouaniche en wat er gebeurt in ons lichaam. In de video hierboven is water gebruikt, dat is natuurlijk iets heel anders dan de samenstelling van bijvoorbeeld onze maagsappen. Desalniettemin laat de video goed het proces van het uiteenvallen van een pil zien. Daar zijn dus blijkbaar geen zuren of andere stoffen voor nodig.

Spectaculair

Je ziet verscheidene pillen voorbijkomen in de video. Deze verschillen niet veel van welke wij in huis hebben staan en misschien wel dagelijks innemen. Zodra ze in contact komen met water beginnen ze uit elkaar te vallen en lossen ze uiteindelijk op. Een bekend proces, maar zo van dichtbij ziet het er behoorlijk spectaculair uit.

Kijk ook eens verder op de pagina van Ben Ouaniche op Vimeo waar hij soortgelijke experimenten uitvoert met onder andere een smeltend ijsje, inkt en acrylverf.

pillen lossen op in water

pillen lossen op in water