Je favoriete snoepjes zijn er nu als ijsjes

heerlijke ijsjes met dropsmaak

Ben je ook zo gek op snoepen én op ijsjes? Nu is het mogelijk om aan beide ‘cravings’ tegelijkertijd te voldoen. Red Band en Venco hebben van hun bestverkochte snoep heerlijke ijsjes laten maken.

Het gaat om het Schoolkrijt van Venco en de Dropfruit Duo’s van Red Band. Deze zomer eet je deze snoepjes in een ijskoude versie vanaf een stokje. We zeggen wel zomer, maar lente is ook goed. De ijsjes zijn namelijk nu al te koop bij Albert Heijn. Een mooie reden om ze hier op de redactie te testen. Samen met de kinderen die thuis aan het huiswerk zitten.

Bijten is de enige optie

Bij het proeven van deze ijsjes is het belangrijk om de instructie te volgen. Ze komen namelijk het beste tot hun recht als je erin bijt in plaats van eraan likt. Onder ijsjeseters zijn dit twee verschillende kampen, maar voor het beste effect is bijten hier de enige optie. Zo ontdek je namelijk dat de ijsjes niet alleen een bijzondere smaak hebben, maar ook een bijzondere structuur.

Het vertalen van de snoepjes naar ijsjes is namelijk niet alleen gebeurd op het gebied van de smaak, maar er is ook nagedacht over het mondgevoel dat bij het doorbijten van een Dropfruit Duo of Schoolkrijtje een rol speelt. Voor iedereen die een beetje angstig is voor het bijten in ijs is het goed om te weten dat niemand in ons testpanel een brainfreeze heeft gekregen.

Typische mix van smaken

Dan de smaak: die komt heel dicht in de buurt van de snoepjes zelf. Vooral het Schoolkrijt-ijsje is erg geslaagd met aan de buitenkant die typische mix van pepermunt, vanille en anijs en aan de binnenkant zoete drop. De Dropfruit Duo-ijsjes komen iets meer in de buurt van reguliere fruitijsjes (in de smaken sinaasappel, ananas en aardbei), maar dan met een laagje drop aangebracht op de bovenkant. Bijten zorgt hier inderdaad dat je beide smaken tegelijk kunt proeven.

Kortom: wij vinden dit experiment zeer geslaagd. We hebben in het verleden wel eens ijs met dropsmaak geproefd bij een ijssalon, maar dit is veel innovatiever. De combinatie van smaken en het net even andere mondgevoel maken voor ons deze ijsjes nu al de hit van de zomer van 2020. De ijsjes zijn ook goed nieuws voor vegetariërs, want in beide producten zit geen gelatine.