Kom tot bloei met de verhalen van Storytel

Storytel Bloei

Storytel, de streamingdienst voor luisterboeken, heeft aan negen Nederlandse schrijvers gevraagd om een verhaal te schrijven rondom het thema Bloei. Deze verhalen zijn nu te beluisteren via de app van Storytel.

Bloei kan voor zoveel dingen staan: een nieuw begin of juist de herhaling van een patroon. De schrijvers hebben stuk voor stuk een unieke draai aan dit onderwerp gegeven. Zo staat bloei in het verhaal van Babs Gons voor de menstruatiecyclus, bij Rob van Essen voor het verlangen van een man om een wolf te zijn en speelt het verhaal van Paulien Cornelisse zich af in de ruimte.

De overige schrijvers die aan dit project hebben meegedaan zijn: Frederik Willem Daem, Femke van der Laan, Robert Vuijsje, Laura van der Haar, Thomas Heerma van Voss en Manon Uphoff. De 9 verhalen zijn elk zo’n 4000 woorden lang, wat bij een luisterboek resulteert in een verhaal van ongeveer een half uur. Alle verhalen zijn nu exclusief te luisteren via Storytel. Mocht je nog geen abonnement hebben, dan kun je de dienst de eerste 14 dagen gratis uitproberen.

Vrachtwagen

Ter promotie van Bloei had Storytel een unieke manier bedacht om coronaproof kennis te maken. Zo stopte er bij onze redactie voor de deur een bijzondere vrachtwagen waar achterin een tuin was gemaakt. Hier kon onder het genot van een kop thee (met bloemen) naar een fragment uit de verhalen worden geluisterd. Na afloop had ik nog een korte videocall met Rob van Essen over zijn deelname aan Bloei.

Hij vertelde onder andere over hoe veel vrijheid hij had gekregen. De enige opdracht was: schrijf iets van 4000 woorden over het thema bloei. De eerste ingeving die hij had, leverde al snel twee pagina’s op, maar vervolgens besloot hij dit verhaal toch te schrappen om helemaal opnieuw te beginnen. Het resultaat is een bijzonder verhaal over een man die in een vreemde stad een lezing over wolven gaat geven. Ook staat hij op het punt om zijn zoon te ontmoeten. Wat dat met het thema Bloei te maken heeft, kun je nu ontdekken via Storytel.

Storytel Bloei
Storytel bracht ons een bezoek met deze bijzondere vrachtwagen